Fāzels brīdina - olimpiāde var palikt bez hokeja

© scanpix.ee

Ja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) neapmaksās apdrošināšanu un ceļa izdevumus, nākotnē olimpiskajās spēlēs hokeju varētu spēlēt vien sievietes, prognozējis Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

"Ziniet, ir vairāki scenāriji. Prioritārais - Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju piedalīšanās olimpiskajās spēlēs, jo ir svarīgi, ka uz turnīru atbrauc paši labākie, kā jau bija piecas reizes," intervijā izteicies Fāzels. "Protams, Phjončhanā arī bija interesanti - liela intriga, daudz līdzjutēju, jautra cīņa par zeltu. Tomēr pēc tam Dānijā notika pasaules čempionāts un tajā līmenis bija tāds pats kā olimpiskajās spēlēs. Tas nav labi, jo olimpiskās spēles vienmēr ir lielākas. Tieši tāpēc mums nepieciešami paši labākie."

"To nav viegli sasniegt, jo SOK nevēlas apmaksāt NHL spēlētāju apdrošināšanu un kompensēt viņu pārlidojumu. Tāpēc IIHF aizvada tik daudz sarunu," stāsta Fāzels. "Ir variants, ka olimpiskajās spēlēs, tāpat kā futbolā, spēlētu juniori. Tomēr, ja SOK nevēlas maksāt un kaut ko darīt, ir iespējams skumjākais iznākums, ka visi paliktu mājās un uz olimpiskajām spēlēm brauktu tikai sievietes."

NHL spēlētāji piedalījās katrās olimpiskajās spēlēs kopš 1998. gada, tomēr pirms šī gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm šādu vienošanos neizdevās panākt. Šādu iespēju izmantoja Vācijas izlase, kas sasniedza finālu, tajā piekāpjoties Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas. Pēc tam pasaules čempionātā Dānijā Vācija pat neizkļuva no apakšgrupas.

Svarīgākais