Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Graudiņa atzīta par gada debitanti

© f64

Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) sezonas noslēguma apkopojumā par aizvadītās pludmales volejbola sezonas labāko debitanti atzinusi 20 gadus veco latvieti Tīnu Graudiņu.

Vakar FIVB nosauca labākos vīru konkurencē, un pie atzinībām tika gan Jānis Šmēdiņš, gan Aleksandrs Samoilovs. Šodien pavēstītas labākās sezonas spēlētājs sieviešu konkurencē, un vienu no atzinībām saņēmusi Tīna Laura Graudiņa.

Graudiņa duetā ar Anastasiju Kravčenoku aizvadītajā sezonā trīs zvaigžņu turnīrā Šveicē izcīnīja 9. vietu, četru zvaigžņu turnīros sasniedza četras 17. vietas, bet Portugāles posmā ierindojās 9. pozīcijā. Abas startēja arī piecu zvaigžņu turnīros Gštādē un Vīnē, tiekot pie 33. un 17. vietas. Eiropas čempionātā abas finišēja 25. pozīcijā, bet Eiropas U22 čempionātā Jūrmalā tika pie sudraba godalgas. Balvu Tīnai jādala ar krievieti Svetlanu Holominu.

Par sezonas labāko spēlētāju tika atzīta 20 gadus vecā brazīliete Duda, kura duetā ar pieredzējušo Agatu izcīnīja uzvaru Pasaules tūres noslēguma turnīrā Hamburgā. Duda triumfēja arī divās citās kategorijās - labākā uzbrukuma spēlētāja un labākā gremdētāja.

2018. gada sezonas balvas pludmales volejbolā sievietēm

Balva Sportiste Valsts
Vērtīgākā spēlētāja Duda Brazīlija
Labākā uzbrukuma spēlētāja Duda Brazīlija
Labākā gremdētāja Duda Brazīlija
Labākā servētāja Talika Klensija Austrālija
Labākā cēlāja Melisa Humana-Paredesa Kanāda
Labākā aizsardzības spēlētāja Hetera Benslija Kanāda
Labākā bloķētāja Brendija Vilkersone Kanāda
Iedvesmojošākā spēlētāja Agata Brazīlija
Gada personība Agata Brazīlija
Debitante Holomina/Graudiņa Krievija/Latvija
Progresējušākā spēlētāja Mariafe Artačo del Solara Peru