Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Sports

Šmēdiņš - sezonas labākais cēlājs pasaulē!

© fivb

FIVB gadskārtējā sezonas noslēguma apkopojumā par aizvadītās pludmales volejbola sezonas labāko cēlāju atzīts latvietis Jānis Šmēdiņš, bet viņa pārinieks Aleksandrs Samoilovs nosaukts par Gada sportistu.

Šmēdiņš dažādās nominācijās gada labākā spēlētāja balvas saņēmis jau kopš 2013. gada, bet šogad Jānim tikusi labākā cēlāja atzinība. Savukārt Samoilovs nosaukts par Gada sportistu, tiesa, šo balvu dalot ar 43 gadus veco brazīlieti Rikardu.

Tikmēr lielāko krējumu nosmēluši talantīgie norvēģi Anderss Mols un Kristians Serums. Mols 21 gada vecumā kļuvis par visu laiku jaunāko spēlētāju, kurš saņēmis sezonas labākā spēlētāja balvu. Tāpat Molam tika labākā bloķētāja, labākā uzbrukuma spēlētāja un visvairāk progresējušā spēlētāja balvas. Viņa kolēģis Serums tika pie labākā aizsardzības spēlētāja balvas.

Abi kopā sezonu pabeidza ar uzvarām četros turnīros pēc kārtas, tostarp Eiropas čempionātā, kur finālā uzveica tieši Šmēdiņu un Samoilovu. Mols un Serums uzvarēja Pasaules tūres finālposmā Hamburgā, iegūstot 150 000 dolāru, kas ir arī lielākā naudas balva pludmales volejbola vēsturē. Mols un Serums ir arī pašreizējie pasaules ranga līderi.

Šmēdiņs un Samoilovs šosezon izcīnīja uzvaras FIVB Pasaules tūres četru zvaigžņu posmos Portugālē un Krievijā, bet trešo vietu izcīnīja posmā Polijā. Trešā vieta abiem arī piecu zvaigžņu turnīrā ASV, bet Eiropas čempionātā izcīnīts sudrabs.

2018. gada sezonas balvas pludmales volejbolā vīriešiem

Balva Sportists Valsts
Vērtīgākais spēlētājs Anderss Mols Norvēģija
Labākais bloķētājs Anderss Mols Norvēģija
Progresējušākais spēlētājs Anderss Mols Norvēģija
Labākais uzbrukuma spēlētājs Anderss Mols Norvēģija
Labākais aizsardzības spēlētājs Kristians Serums Norvēģija
Labākais servētājs Evandru Brazīlija
Labākais cēlājs Jānis Šmēdiņš Latvija
Iedvesmojošākais spēlētājs Rikardu Brazīlija
Gada sportists Rikardu/Samoilovs Brazīlija/Latvija
Gada jaunpienācējs Igors Veļičko Krievija