Notikusi UEFA Čempionu līgas grupu izloze

© scanpix.ee

Šovakar Monako notika UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izloze, kurā noskaidrojās, ka portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš pārstāv Turīnas "Juventus", spēlēs vienā grupā ar "Manchester United". Savukārt B grupa kopā savedusi trīs lielklubus – "Barcelona", "Tottenham Hotspur" un Milānas "Inter".

Zemākajos grozos esošās komandas labprāt vēlējās pretī saņemt Krievijas čempioni Maskavas "Lokomotiv", kurai automātiski tika nodrošināta vieta pirmajā grozā, tomēr izloze paspēlējās un D grupā kopā saveda trīs spēkos visnotaļ līdzvērtīgas komandas - arī "Porto", Gelzenkirhenes "Schalke" un Stambulas "Galatasaray".

Savukārt par nāves grupu drīkst saukt B grupu, kurā cīnīsies Spānijas čempione "Barcelona", Anglijas trešais spēcīgākais klubs Londonas "Tottenham Hotspur" un Itālijas ceturtais spēcīgākais klubs Milānas "Inter", kā arī Eindhovenas PSV, kas vietu grupu turnīrā nodrošināja vakar, uzvarot savā izslēgšanas spēļu duelī.

Pēdējo trīs gadu čempione Madrides "Real" spēlēs vienā grupā ar pusfinālisti "AS Roma", kamēr fināliste "Liverpool" būs C grupā, kuru arī drīkst saukt par ļoti spēcīgu - "Liverpool", kas Anglijā bija ceturtā, līdzās ir Itālijas otrais klubs "Napoli", Francijas čempione Parīzes "Saint-Germain" un Belgradas "Crvena zvezda", kas kvalifikācijas pirmajā kārtā uzvarēja Latvijas čempionu Jūrmalas "Spartaku".

Tāpat izloze kopā saveda Turīnas "Juventus" un "Manchester United", līdz ar to Krištianu Ronaldu pēc ilgāka pārtraukuma atgriezīsies "Old Trafford". Vēl šajā grupā būs arī "Valencia" un debitante Bernes "Young Boys".

Tāpat notika pagājušās sezonas labāko spēlētāju apbalvošana, un visas četras balvas saņēma čempiones Madrides "Real" pārstāvji. Par labāko vārtsargu tika atzīts Keilors Navass, labākā aizsarga balvu saņēma kapteinis Serhio Ramoss, par labāko pussargu tika atzīts Luka Modričs, kurš šovasar saņēma arī Pasaules kausa labākā spēlētāja balvu, bet par labāko uzbrucēju tika atzīts Krištianu Ronaldu, kurš gan tagad pārstāv Turīnas "Juventus".

Čempionu līgas izloze

A grupa B grupa C grupa D grupa
Atletico Barcelona PSG Lokomotiv
Borussia Tottenham Napoli Porto
Monaco PSV Liverpool Schalke
Brugge Inter Crvena zvezda Galatasaray
E grupa F grupa G grupa H grupa
Bayern Man City Real Juventus
Benfica Shakhtar AS Roma Man United
Ajax Lyon CSKA Valencia
AEK Hoffenheim Victoria Young Boys

Svarīgākais