Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Krievijas biatlonam atkal nepatikšanas ar dopingu

© scanpix.ee

Starptautiskā biatlona savienība savā mājaslapā paziņojusi, ka tā ir informējusi Krievijas Biatlona savienību un četrus tās sportistus par antidopinga noteikumu pārkāpumiem.

Krievijas Biatlona savienībai un iesaistītajiem sportistiem tagad ir 14 dienas laika, lai atbildētu uz paziņojumu. Ja antidopinga pārkāpumi netiks atzīti, lieta oficiāli tiks iesniegta izskatīšanai IBU Antidopinga panelī. Tikai pēc 14 dienu termiņa beigām Starptautiskā biatlona savienība drīkstēs atklāt sportistu vārdus, taču Krievijas Biatlona savienība savā paziņojumā atklājusi, ka trīs vēstulē minētie sportisti savu karjeru jau ir beiguši, bet ceturtais pašlaik nepārstāv un netrenējas Krievijas izlasē.

"Vēlamies uzsvērt savu nulles toleranci pret antidopinga noteikumu pārkāpumiem un gatavību atklāti sadarboties ar IBU un WADA visu gadījumu izmeklēšanā, kuros jebkādā veidā ir iesaistīti mūsu labā strādājoši sportisti un speciālisti," sacīts Krievijas Biatlona savienības paziņojumā. "Vēršam uzmanību, ka pēdējā pozitīvā dopinga prove krievu biatlonistam tika fiksēta 2013. gada decembrī un ka kopš tā laika pieliekam maksimumu pūļu, lai šādi gadījumi vairs neatkārtotos."

Kaut arī sportistu personības oficiāli netiek atklātas, krievu portāla Championat.com rīcībā esot informācija par visiem četriem biatlonistiem. Starp viņiem ir arī Jevgeņijs Ustjugovs, kurš 2010. gada olimpiskajās spēlēs Vankūverā kļuva par čempionu 15 kilometru masu startā, bet 4x7,5 kilometru stafetē nopelnīja bronzu. Četrus gadus vēlāk Sočos Ustjugovs stafetē izcīnīja vēl vienu olimpisko zeltu. Tāpat pieķerta esot arī Svetlana Sļepcova, kura 2010. gadā Vankūverā triumfēja 4x6 kilometru stafetē, bet pirms gada beidza karjeru. Šajā kvartetā esot arī Vitalijs Černišovs, bet vienīgais aktīvais sportists esot 26 gadus vecais Aleksandrs Pečonkins.