Ranga līdere Halepa izstājas jau pirmajā kārtā

© scanpix.ee

Pasaules dāmu tenisa pirmā rakete Simona Halepa "US Open" turnīrā uzkavējās tikai 75 minūtes, 1. kārtas mačā bez lieliem iebildumiem ar 2:6, 4:6 zaudējot Igaunijas otrajai spēcīgākajai tenisistei Kajai Kanepi.

Simona Halepa nospēlēja pārāk pasīvu maču, cerot uz agresīvās pretinieces precizitātes problēmām, kas bija jāgaida ilgi - līdz brīdim, kad Kaja Kanepi bija vadībā ar setu un 3:0, kas bija pārsvars divu breiku vērtībā. Kanepi abus breikus zaudēja, bet devītajā geimā atkal ieslēdza precīzu uzbrukumu un neļāva Halepai servi nosargāt pie rezultāta 4:4, 40:15.

Halepa mača pēdējos divos geimos beidzot sāka aktīvāk spēlēt uzbrukumā, taču vēlreiz atspēlēties viņai nebija lemts, un Kanepi 10. geimā viegli izservēja maču. Halepai jāsamierinās ar zaudējumu mačā, kurā viņa pieļāva tikai deviņas nepiespiestās kļūdas. Halepai tikpat arī tīri uzvarēto izspēļu, kamēr Kanepi izcēlās ar 26 neatvairītiem sitieniem un arī pieļāva 28 nepiespiestās kļūdas.

Kanepi otro reizi (2-3) pieveica WTA ranga līderi. Pirmais panākums viņai bija 2011. gadā Tokijā pret Karolīnu Vozņacki (7:5, 1:6, 6:4). Kanepi pirmā desmitnieka spēlētājas nebija uzvarējusi kopš 2014. gada Vimbldonas, kur pārspēja tā laika astoto numuru Jeļenu Jankoviču.

Kanepi pagājušajā gadā no kvalifikācijas sasniedza "US Open" ceturtdaļfinālu, atkārtojot 2010. gadā iespēto rezultātu.

Halepa 12. reizi zaudēja "Grand Slam" 1. kārtas mačā, Ņujorkā tas notika trešo reizi. Rumāniete bez uzvarām šeit nostartēja arī pērn, kad viņu sakāva Marija Šarapova. Tā kā Halepai "US Open" punkti nebija jāaizstāv, agrā izstāšanās neapdraudēs viņas pozīciju rangā - Halepa jau pirms "US Open" bija nodrošinājusi palikšanu pirmā numura godā līdz Āzijas turnīru posmam.

Svarīgākais