Zībarts nosauc trīs liekās spēlētājas

© f64

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts sestdien, 25. augustā, nosauca 14 spēlētājas, kuras turpinās gatavoties Pasaules kausa izcīņai Tenerifē.

Izlase 20.-24. augustā trenējās 16 spēlētāju sastāvā. Uzbrucēja Kitija Laksa pēc 18. augusta spēles pret Krieviju devās uz “South Florida” universitāti, bet sestdien atgriezīsies Latvijā un pirmdien atsāks treniņus valstsvienības rindās.

Sestdienas rītā komanda aizvadīja 8x6 minūtes garu treniņspēli. Tās laikā treneri izmēģināja divus dažādus sastāvus un pārbaudīja dažādus risinājumus. Galvenais secinājums - nepieciešams vairāk spēlētāju uzbrucēju pozīcijās.

Ņemot vērā pieprasījumu pēc garajām spēlētājām, darbu turpinās 14 basketbolistes. Treneri pateicās par darbu trīs mazajām spēlētājām - saspēles vadītājai Ilzei Jākobsonei, kā arī divām šīsvasaras debitantēm Laurai Ikstenai un Sabīnei Dukātei.

Mārtiņš Zībarts, valstsvienības galvenais treneris
“Treniņi un pirmās pārbaudes spēles palīdzēja izvērtēt gan spēlētājas, gan, vēl jo svarīgāk - taktiskos modeļus. Pārliecinājāmies, ka ļoti svarīgi ir panākt augumu līdzsvaru pēc iespējas vairāk pozīcijās. Spēlējot ar trim “mazajiem” iet ļoti grūti, savukārt trīs garo spēlētāju vienlaikus atrašanās laukumā, kas labi strādāja pērn Eiropas čempionātā, ļauj labi darboties aizsardzībā un sagādā papildu variantus uzbrukumā.

Tie bija galvenie apsvērumi, kas ietekmēja sastāva izvēli. Kopā ar kolēģiem nolēmām, ka treniņus valstsvienībā neturpinās Ilze Jākobsone, Laura Ikstena un Sabīne Dukāte. Lai darbs treniņos būtu produktīvāks, nepieciešams lielāks spēlētāju skaits uzbrucēju pozīcijās.”

Ceturtdien, 30. augustā, valstsvienība dosies uz četru komandu pārbaudes turnīru Spānijas pilsētā Valensijā. Piektdien plkst. 19:30 paredzēta spēle pret Franciju, savukārt nākamajā dienā ar Spāniju vai Beļģiju. Sastāvs turnīram tiks nosaukts 29. augustā.

Svarīgākais