Briedis atkal cīnīsies Supersērijā

© f64

Mairis Briedis būs starp Pasaules boksa Supersērijas dalībniekiem nākamās sezonas turnīrā pirmajā smagajā svarā, kur tiks iekļauti arī divi Krievijas sportisti, divi poļi, kā arī pa vienam bokserim no Kubas, ASV un DĀR, neoficiāli nosaukuši mediji.

Šajā nedēļā Pasaules boksa Supersērija atklāja, ka nākamsezon viena no trim kategorijām, kurā bokseri cīnīsies par galveno balvu, būs arī Latvijas boksera Maira Brieža pārstāvētā pirmā smagā svara kategorija. Brieža dalība tajā ir ļoti paredzama, jo viens no Supersērijas galvenajiem organizatoriem Kalle Zauerlands kļuvis par latvieša menedžeri.

Krievijas promouters Olegs Bogdanovs savas valsts medijiem atklājis, ka Supersērijā startēs krievi Maksims Vlasovs (42-2, 25KO) un Ruslans Faifers (23-0, 16KO), kamēr Krievijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs Umars Kremļovs nosaucis, ka debijas turnīra finālists Murats Gasijevs (26-1, 18KO) šoreiz būs rezervists, ja kāds no sportistiem gūs traumu.

Tāpat Zauerlands iepriekš neslēpa, ka nākamajā sezonā gatavojas piedalīties kubietis Junjers Dortikoss, kurš, gluži kā Briedis, zaudēja pusfinālā. Kā potenciāli lielākais pārsteigums dalībnieku sastāvā tika minēts Tonijs Beljū, kurš pārgāja uz smagsvariem, tādējādi izpaliekot viņa cīņai pret Briedi, tomēr portāls RingPolska ziņo, ka brita starp dalībniekiem nebūs.

Pirmajā Supersērijas sezonā par uzvarētāju Brieža svara kategorijā kļuva Oleksandrs Usiks, kurš finālā diezgan pārliecinoši pēc punktiem pieveica krievu sportistu Muratu Gasijevu. Krietni sarežģītāka ukrainim izvērtās pusfināla cīņa Rīgā pret Briedi, kurā ļoti līdzīgā cīņā Oleksandrs arī uzvarēja pēc punktiem.

Supersērijā atzīmē, ka oficiāli dalībnieku sastāvs gaidāmajai sezonai būs zināms šīs nedēļas laikā.

Supersērijas dalībnieku sastāvs pirmajā smagajā svarā RingPolska versijā:

Bokseris Valsts Statistika
Kšištovs Glovackis Polija 30-1; 19KO
Mateušs Masternaks Polija 41-4; 28KO
Mairis Briedis Latvija 24-1; 18KO
Junjers Dortikoss Kuba 22-1; 21KO
Endrū Tabiti ASV 16-0; 13KO
Ruslans Faifers Krievija 23-0; 16KO
Maksims Vlasovs Krievija 42-2; 25KO
Kevins Lerena DĀR 21-1; 9KO

Svarīgākais