Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš un Samoilovs atkal kopā

© fivb.ch

Nākamajā mēnesī notiks Latvijas pludmales volejbolistu Aleksandra Samoilova un Mārtiņa Pļaviņa atkalapvienošanās, liecina Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija. Viņi piedalīsies "King of the Court" turnīros.

Aleksandra Samoilova pārinieks Jānis Šmēdiņš treniņā neveiksmīgi nokrita no riteņa un labā pleca savainojuma dēļ izlaidīs aptuveni trīs mēnešus. Līdz ar to Samoilovam nācās meklēt jaunu kompanjonu, un par to atkal kļuvis Mārtiņš Pļaviņš. 2008. gada olimpiskajās spēlēs Samoilovs un Pļaviņš sasniedza astotdaļfinālu, un abi kopā spēlēja arī 2015. gada pasaules čempionātā, kad Šmēdiņš ārstēja savainojumu. Toreiz Samoilovs un Pļaviņš izstājās 1/16 finālā.

Tikmēr portālam "Latvijas Avīze" Samoilovs atklāja, ka pašlaik meklē partneri Latvijas kausa finālam, kas notiks 31. augustā un 1. septembrī. Nav izslēgts, ka tas varētu būt ārzemnieks. Tāpat Samoilovs piebilda, ka izlaidīs Pasaules tūres posmus Ķīnā un ASV, kurā Pļaviņš atkal startēs kopā ar savu pārinieku Edgaru Toču, kurš septembrī gatavosies pēc individuālas programmas.

Septembrī paredzēti četri "King of the Court" turnīri. Pirmais no tiem notiks 7. septembrī Nīderlandes pilsētā Utrehtā, dienu vēlāk gaidāms posms Beļģijā, bet pēcāk volejbolisti dosies uz ASV - Honolulu (14.-16.) un Hantingtonbīču (22.-23.). Turnīra kopējais balvu fonds būs 450 tūkstoši ASV dolāru jeb 391 tūkstotis eiro.