Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Gulbim atkal savainojums un "US Open" beidzies

© scanpix.ee

Gulbis uzvar setu, savaino kāju un zaudē jau 1. kvalifikācijas kārtā Ernests Gulbis Foto: SIPA USA / Scanpix 6:3, 2:6, 4:6 Ernests Gulbis - Christian Harrison Labot Serēna Viljamsa "US Open" izsēta virs Sevastovas (1) Gulbis šovakar sāks "US Open" kvalifikāciju (16) Ostapenko atgriežas WTA ranga pirmajā desmitniekā (46) Vavrinka, Kuzņecova un Azarenka saņem "US Open" turnīra "wild card" (2) Gulbis astotais aiz "US Open" pamatturnīra robežas (14) Ostapenko WTA rangā paceļas uz rekordaugsto 10. vietu (21) Džokovičs atkal Federeru sakauj "Grand Slam" finālā Pirmais Itālijas "Grand Slam" fināls (1) Azarenka nodzied dzimšanas dienas apsveikumu Monfīsam (1) Kad bize traucē tenisam... (13) Gulbis ''US Open'' 1. kārtā iznīcina De Šeperu Pēc uzvarēta pirmā seta Ernests Gulbis (ATP 131.) otrdien "US Open" kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēlē otrajā setā savainoja kreisās kājas ceļgalu un, lai gan turpināja spēli, nākamajos divos setos piekāpās ameirkānim Kristianam Herisonam (ATP 236.) - 6:3, 2:6, 4:6.

Gulbim pirmajā kvalifikācijas turnīra kārtā pretī stājās amerikānis Kristians Herisons, kurš, tāpat kā Ernests, Ņujorkā ieradās pēc trīs zaudējumu sērijas.

Spēli ar servi sāka Herisons, bet Gulbis uzvarēja pirmās divas izspēles, ielika pamatus pirmajam breikam un vēlāk arī izmantoja savu pirmo breikbumbu. Ceturtajā geimā izvērtās ilgstoša cīņa par punktu, Herisons divreiz tika līdz breikbumbām, taču Ernests abas reizes atspēlējās un servi nosargāja, panākot 3:1. Katrs tenisists turpināja tikt pie punktiem pie savām servēm, līdz devītajā geimā Gulbis tika pie divām breikbumbām, lai noslēgtu setu, taču pietika jau ar pirmo, un Ernests setu uzvarēja ar 6:3.

Otrajā setā pirmās nopietnās grūtības nosargāt savu servi Gulbim radās piektajā geimā, kad rezultāts bija 2:2. Herisons ātri panāca 40:0, un jau pie pirmās breikbumbas latvietis sita bumbu pa diagonāli autā, ļaujot pretiniekam izvirzīties vadībā (2:3). Atpūtas brīdī starp geimiem Gulbis nomainīja sporta apavus, taču par labu tas nenāca. Nākamajā geimāGulbis pamežģīja kreiso ceļgalu un pie 0:30 devās medicīnas pauzē.

Turpat korta malā saņēmis aprūpi, Ernests atgriezās cīņā, tomēr Herisons koncentrēšanos nebija zaudējis, ātri uzvarēja divās atlikušajās izspēlēs un panāca 4:2 savā labā. Arī pie savas serves Ernestam radās grūtības, sekoja pirmā dubultkļūda, taču izdevās atspēlēt divas Herisona breikbumbas. Amerikānis gan tika pie vēl vienas, un šoreiz to izmantoja - Ernests sita bumbu tīklā un nonāca iedzinējos ar 2:5. Herisons ne bez grūtībām, taču noslēdza ar servi otro setu - 2:6.

Pēdējo setu ar servi sāka Gulbis un pēc zaudētas pirmās izspēles sekoja garāka otrā, kas noslēdzās ar Gulbja lieliski saīsinātu sitienu, pēc ilgāka pārtraukuma dodot arī kādu pozitīvāku mirkli saviem līdzjutējiem. Lai gan latvietis panāca 40:15, sekoja divas paša kļūdas pēc kārtas, ļaujot pretiniekam izlīdzināt. Servi gan Gulbis nosargāja, sākot setu ar vadības pārņemšanu (1:0). Ar savu servi Herisons neļāva Gulbim uzvarēt nevienā izspēlē un ātri panāca 1:1. Katrs tenisists aizsargāja savu servi līdz astotajam geimam, kad Gulbis panāca 40:0. Diemžēl palika neizmantotas visas trīs breikbumbas, Herisonam panākot izlīdzinājumu. Sekoja vēl viena laba izspēle no Gulbja, tomēr arī ceturto breikbumbu Ernests sita autā. Tad divreiz bumbu Gulbis sita tīklā un ļāva Herisonam nosargāt servi (4:4).

Pie savas serves Gulbis nonāca iedzinējos ar 30:40, un Herisons nekavējās izmantot breika iespēju, panākot 5:4 savā labā un tiekot pie iespējas servēt par uzvaru mačā. Gulbim atbildes Herisona pirmajām divām servēm nebija, pēc trešās pēc nedaudz garākas izspēles Ernests sita autā, un Herisons noslēdza spēli ar eisu, izcīnot uzvaru setā ar 6:4 un iekļūstot kvalifikācijas otrajā kārtā.

Šis Gulbim bija otrais starts "US Open" kvalifikācijā, kur iepriekš spēlēts 2006. gadā, uzvarot Diku Normanu un 2. kārtā zaudējot Mikelam Lodrā.