Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Kurš būs labākais Eiropā? Ronaldo, Modričs vai Salāhs?

© scanpix.ee

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) pirmdien izziņoja tos trīs spēlētājus, kuri ir pēdējie trīs palikušie kandidāti uz Eiropas labākā futbolista balvu: par to sacentīsies portugālis Krištianu Ronaldu, horvāts Luka Modričs un ēģiptietis Mohameds Salāhs.

Balva tiek pasniegta labākajam futbolistam, kurš spēlēja kādā no Eiropas klubiem 2017./2018. gada sezonā. Krištianu Ronaldu ir vienīgais futbolists, kurš saņēmis šo balvu trīs reizes, un vienīgais, kurš to spējis paveikt divus gadus pēc kārtas. Arī šogad pagājušā gada uzvarētājs Ronaldu ir nominēts.

Ronaldu un Modričs plecu pie pleca pagājušajā sezonā Madrides "Real" rindās triumfēja UEFA Čempionu līgā. Šovasar gan Ronaldu mainīja klubu un pārgāja uz Turīnas "Juventus", bet Modričs, kurš pagājušā gada balsojumā palika ceturtais, aizvien ir "Real" spēlētājs un ar Horvātijas izlasi jūlija sākumā spēlēja Pasaules kausa izcīņas finālā.

Ēģiptes izlases zvaigzne Salāhs pagājušajā sezonā angļu "Liverpool" sastāvā 52 spēlēs guva 44 vārtus, Anglijas Premjerlīgā no tiem gūti 32 vārti. Čempionu līgā Salāhs guva 11 vārtus 15 mačos un palīdzēja Liverpūlei iekļūt finālā, tur gan atzīstot "Real" pārākumu.

Trīs kandidāti uz balvu tika izvēlēti aptaujā, kurā piedalījās 80 treneri un 55 žurnālisti.

Balva tiks pasniegta 30. augustā Monako, kur norisināsies Čempionu līgas grupu turnīra izloze.

Pēdējo 5 gadu uzvarētāji

Gads Spēlētājs Valsts Klubs
2017 Krištianu Ronaldu Portugāle Real Madrid
2016 Krištianu Ronaldu Portugāle Real Madrid
2015 Lionels Mesi Argentīna Barcelona
2014 Krištianu Ronaldu Portugāle Real Madrid
2013 Franks Riberī Francija Bayern