Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Viens sets uzvarēts, visai spēlei varēšanas nepietiek

© f64

Šovakar ''Arēnā Rīga'' Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otro zaudējumu divās spēlēs piedzīvoja Latvijas volejbola izlase, kas četru setu spēlē piekāpās Igaunijai, kuru klātienē atbalstīja aptuveni trīs tūkstoši līdzjutēji.

Mača pirmais sets aizritēja ar Igaunijas izlases pārsvaru, taču, tuvojoties seta izskaiņai, Latvijai izdevās veikt trīs punktu izrāvienu un uz brīdi pat pārņemt vadību - 18:17. Turpinājuma gan nebija, igauņi guva četrus punktus pēc kārtas un ieguva komfortablu 21:18 handikapu. Izskaņā glābt situāciju vairs neizdevās un pirmo setu zaudējām ar 22:25.

Otrā seta pirmajā daļā latviešiem izdevās iegūt arī plus divi (10:8), bet bija jūtams, ka kopumā spēli tomēr kontrolē pretinieki, kuri agresīvāk spēja uzservēt, labi strādāja blokā un pie 10:13 Avo Kēls pieprasīja pārtraukumu. Igauņi bija labāki visās spēles komponentēs un sagrāva Latviju otrajā setā ar 25:17.

Arī trešajā setā bija līdzīgs scenārijs, kad latviešiem sākumdaļā bija viena divu punktu pārsvars, bet pakāpeniski igauņi lauza seta gaitu un ieguva 19:16 pārsvaru. Hermana Egleskalna agresīvās serves latviešiem ļāva veikt savu izrāvienu un izrauties vadībā ar 20:19. Šoreiz stabilitāti noturējām arī atlikušajā seta daļā un pagarinājām spēli līdz ceturtajam setam - 25:22.

Diemžēl pēc zaudēta seta igauņi uzreiz spēja uzlabot savu sniegumu, iegūt drošu pārsvaru jau seta sākumdaļā un nedot latviešiem nekādas iespējas izcīnīt uzvaru setā - 19:25.