Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Jonass uzvar braucienā, bet kopvērtējumā otrais

© f64

Latvijas motosporta zvaigzne Pauls Jonass atgriezies uz uzvaru takas – pēc pieciem braucieniem, kuros viņš palika ārpus labāko trijnieka, šodien Šveices GP pirmajā braucienā MX2 klasē Jonass sacensību gaitā apdzina savu galveno konkurentu Horhi Prado un izcīnīja pirmo vietu. Tomēr otrajā braucienā Prado atkal bija ātrākais, Jonasam ierindojoties otrajā pozīcijā.

Pauls Jonass vakardienas kvalifikācijā ieguva ceturto vietu, kamēr pirmais bija kopvērtējuma līderis, 17 gadus vecais spāņu talants Horhe Prado. Jonasam iepriekšējos posmos vairākas reizes bija sanācis neveiksmīgs starts, taču šodien viņš startā tika līderu grupiņā un atradās trešajā vietā, taču pavisam drīz apsteidza Venecuēlas motobraucēj Entoniju Rodrigesu.

Līderpozīcijās tikmēr atradās Prado, taču Jonass bija pavisam tuvu aizmugurē. Uzrādot augstvērtīgus apļa laikus, Jonass līdz sestajam aplim pietuvojās Prado pavisam tuvu un tad arī tika viņam garām. Nākamo divu apļu laikā Jonass savu pārsvaru bija palielinājis līdz divām sekundēm, kamēr trešās vietas īpašniekam Rodrigesam turpat aiz muguras bija Tomass Kovingtons. Savukārt kopvērtējuma piektās vietas īpašnieks Vlānderens tehnisku iemeslu dēļ bija izstājies, kamēr kopvērtējumā trešajā vietā esošais dānis Olsens bija izkritis ārpus labāko desmitnieka.

Vairākus apļus Jonasam neizdevās būtiski palielināt pārsvaru, un Prado palika tiešā viņa tuvumā. 15. aplī Kovingtons beidzot tika garām Rodrigesam, kamēr 16. apļa beigās Jonass bija ticis pie piecu sekunžu pārsvara, izmantojot Prado kļūdu trasē. Prado gan tāpat saglabāja stabilu otro vietu.

Jonasam šī ir ne tikai pirmā uzvara braucienā kopš Indonēzijas posma (astotā jūlija), bet arī vispār pirmā reize labāko trijniekā kopš Indonēzijas posma pirmā brauciena - pēc tam bija sekojušas divas ceturtās vietas, viena piektā vieta un divas sestās. Līdz ar šo uzvaru Jonass arī samazinājis savu deficītu kopvērtējumā, taču Prado pārsvars joprojām ir ievērojams - 25 punkti.

PČ kopvērtējums

V Sportists Valsts Punkti
1. H.Prado Spānija 692
2. P.Jonass Latvija 664
3. T.K.Olsens Dānija 519
4. B.Vatsons Lielbritānija 482
5. K.Vlānderens Nīderlande 462
6. T. Kovingtons ASV 452