Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Sevastova līdz Sinsinati turnīra finālam netiek

© scanpix.ee

Anastasijai Sevastovai karjeras labākais WTA dubultspēļu turnīrs beidzās ar zaudējumu Sinsinati "Premier 5" pusfinālā, kur viņa kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu piekāpās Čehijas un Krievijas duetam Lucija Hradecka/Jekaterina Makarova – 3:6, 3:6.

Hradecka un Makarova, kurām reitinga rekords ir attiecīgi 4. un 1. vieta un kuras uzvarējušās vairākos "Grand Slam" turnīros, no Sinsinati turnīra izslēdza abu Latvijas spēlētāju pārstāvētās komandas. Aļonas Ostapenko un Johannas Kontas duets pieveikts 2. kārtā daudz grūtākā cīņā ar rezultātu 1:6, 7:6(4), 10:5

Sevastova pirmoreiz spēlēja kopā ar Pavļučenkovu, aizvadot karjeras labāko dubultspēļu turnīru. Viņai ir viens "International" līmeņa fināls, kas punktu ziņā nav tik vērtīgs kā "Premier 5" pusfināls. Šonedēļ Sinsinati nopelnīti 350 punkti, bet pagājušajā vasarā Maljorkā 180. Sevastova Spānijā spēlēja ar serbieti Jeļenu Jankoviču un pirmoreiz sasniedza WTA dubultspēļu finālu, no kura spēlēšanas nācās atteikties kājas savainojuma dēļ.

Sevastova kopš minētā Maljorkas turnīra, kas notika 2017. gada jūnijā, dubultspēlēs nevienā turnīrā nebija spējusi uzvarēt 2. kārtas mačā, turklāt šogad pirms ierašanās Sinsinati bija ļoti pieticīgas sekmes ar 1-9 bilanci, vienīgo uzvaru gūstot janvārī "Australian Open" pret tīnēm Ketrinu Bellisu un Marketu Vondrušovu. Pēc tam bija astoņi zaudējumi pēc kārtas.