Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Spartaks negūst vārtus un atvadās no eirokausiem

© fk spartaks

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas atbildes spēlē Latvijas čempionvienība Jūrmalas "Spartaks" nespēja atslēgt Marijampoles "Sūduvas" vārtus, spēlējot neizšķirti 0:0, bet divu spēļu summā piedzīvojot minimālu zaudējumu.

Marijampoles komandā vienīgā izmaiņa salīdzinoši ar komandu pirmo cīņu bija traumētā aizsarga Aleksandra Zivanoviča nomaiņa pret Povilu Leimonu. Savukārt jūrmalniekiem sastāva izmaiņas nebija, lai gan ar jauno galveno treneri Tomu Ražanausku bija izmainīts spēlētāju izkārtojums, "Spartakam" spēlējot ar diviem izvirzītajiem uzbrucējiem.

Spēles otrajā minūtē "Sūduva" vārtu vīra Ivana Karduma modrību pārbaudīja Mārcis Ošs, no tālas distances veicos sitienu, kuru horvātu vārtsargs bez lielām grūtībām spēja apturēt. Pirmo desmit minūšu laikā "Spartaks" regulāri apdraudēja Lietuvas komandas vārtus, jūrmalniekiem savus uzbrukumus veidojot caur labo malu kur aktīvi spēlēja krievu futbolists Jevgeņijs Kobzars. Sasniedzot tieši desmit minūšu atzīmi Kobzaram bija lieliska iespēja atklāt mača rezultātu, bet bumba lidoja nedaudz garām vārtu stabam. Lietuvieši savus uzbrukumus veidoja ar ātrajiem pretuzbrukumiem, bet jūrmalnieku aizsardzība gana sekmīgi tika galā ar briesmām, lai neliktu mačā iesaistīties Jevgenijam Nerugalam. Cīņas 27. minūtē "Sūduva" izdarīja bīstamu piespēli vārtu priekšā, bet neviens no mājiniekiem līdz bumbai aizsniegties nespēja.

Spēlei sasniedzot pusstundas atzīmi mājinieku līdzjutējiem nācās pamatīgi noelsties, kad bumba pēc tālsitiena lidoja nedaudz garām Nerugala sargāto vārtu stabam. "Spartaka" aktivitāte pirmā puslaika otrajā pusē bija nokritusies, bet vienā no retajiem Latvijas čempionu uzbrukumiem tika izpildīts pārkāpums, dodot jūrmalniekiem iespēju izpildīt soda sitienu. Pēc centrējuma soda laukumā, Ariagneram Smitam neizdevās bumbu ar galvu novirzīt pareizajā virzienā. Cīņas 42. minūtē itāļu futbolists Giljermes Finklers ar spēcīgu sitienu ārpus soda laukuma lika nervozēt viesu komandai, tomēr bumba lidoja secen vārtu četrstūrim. Savukārt pirms puslaika beigām Nerugalam nācās ķert bumbu pēc Rigino Sisilija sitiena no soda laukuma.

Otrais puslaiks iesākās pasīvi, komandām bīstamus vārtu gūšanas momentus neizveidojot. Viena no spēles labākajām jūrmalnieku vārtu gūšanas iespējām radās mača 59. minūtē, kad Ošs no auta iemeta bumbu soda laukuma tālajā malā. Aleksejs Višņakovs izpildīja spēcīgu sitienu, bet lietuviešu aizsargs Valds Slavicks metās bumbas ceļā, sāpīgi bloķējot Višņakova spēcīgo sitienu. Vēl viena laba izdevība jūrmalniekiem radās divdesmit minūtes pirms cīņas noslēguma, kad argentīnietis Djego Agirre iesaistījās cīņā otrajā stāvā ar Kardumu. Šī epizode pēc tiesneša svilpes noslēdzās ar diviem brīdinājumiem Latvijas čempionvienības futbolistiem.

Tuvojoties spēles izskaņai "Spartaks" izmisīgi centās gūt vajadzīgos vārtus, lai saglabātu cerības turpināt Eirokausu sezonu. Jūrmalnieki ar lieliem spēkiem devās uz priekšu, taču "Sūduva" aizsardzība palika neuzlaužama. Pēc vairākām medicīniskajām pauzēm kompensācijas laikam tika piešķirtas sešas minūtes. Šajā laikā gan lielākas briesmas draudēja tieši jūrmalnieku vārtiem, jo pēc stūra sitiena "Sūduvas" futbolisti aizskrēja pretuzbrukumā, bet Jovans Čadjenovičs uzsita bumbu tieši virsū Nerugalam. Lai kā "Spartaks" censtos, vārtu guvumu Latvijas čempionvienībai noorganizēt tā arī neizdevās. Līdz ar to spēle Lietuvā noslēdzās ar rezultātu 0:0, kas divu spēļu summā ar 1:0 panākumu deva "Sūduvai". Tādēļ slaveno Skotijas komandu Glāzgovas "Celtic" Latvijā šovasar redzēt nevarēs.

Sūduva - Spartaks - 0:0 (0:0)
Brīdinājumi: Čadenovičs - Ošs, Smits, Vitors Faiska, Maļejevs, Šlampe
Sūduva: Kardums, Švrļuga, Gajdučiks, Jankausks, Leimons, Slavicks, Verbicks (Ofenbahers 72'), Čadenovičs, Finklers (Kasparavičus 78'), Sisilija, Veževičus (Činiks 90'+4).
Spartaks: Nerugals, Freimanis, Ošs, Kosoričs, Šlampe, Maļejevs, Vitors Faiska, Kobzars (Korzāns 83'), Višņakovs, Svārups (Agirre 46'), Smits.
Galvenais tiesnesis: O.Nīlsens (Norvēģija)