Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Pļaviņam/Točam uzvara pār holandiešiem

© fivb.ch

FIVB Pasaules tūres finālposmā, kas notiek Hamburgā, pirmo zaudējumu piedzīvoja Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri saspringtā cīņā ar 21:18, 19:21 un 12:15 piekāpās turnīra galvenajiem favorītiem – norvēģiem Andešam Molam un Kristianam Serumam, bet dienas otrajā spēlē reabilitējās un trīs setos pieveica Nīderlandes duetu Aleksandru Brouveru un Robertu Mēvsenu

Latviešiem izdevās veiksmīgs cīņas ievads, un pēc Edgara Toča bloka tika panākts trīs punktu pārsvars (6:3). Tiesa, pēc neveiksmīgas serves uzņemšanas un līdz ar to sarežģīta uzbrukuma pārsvars saruka līdz minimumam. Turpinājumā Točs gribēja bloku apspēlēt ar sitienu pa līniju, bet kļūdījās, un rezultāts kļuva neizšķirts (9:9). Neskatoties uz to, norvēģi pie vadības grožiem netika ne brīdi.

Kļūdījās arī pretinieki, kuru jaudīgākais ierocis bija serves, - māņu sitiens palika tīklā, Točam un Mārtiņam Pļaviņam atjaunojot divu punktu pārsvaru. Uzbrukumā joprojām gadījās misēkļi, taču tos izdevās kompensēt ar veiksmīgām darbībām blokā. Sekoja Toča divi māņu sitieni pēc kārtas, dodot trīs setbumbas, un uzvaras nokārtošana problēmas nesagādāja - 21:18.

Turpretī otrais sets Latvijas duetam sākās neveiksmīgi, rezultātam ātri vien kļūstot 0:3, un arī turpinājumā pretinieki audzēja pārsvaru, kas sasniedza sešus punktus. Toča bloks deva otro elpu un ļāva sākt pakaļdzīšanos, pievelkot līdz minimumam (15:16), kas solīja aizraujošu galotni. Tomēr izšķirošajos mirkļos Norvēģijas pāris nodemonstrēja, kāpēc ir turnīra galvenie favorīti - mūsējiem zaudējums ar 19:21.

Noslēdzošais sets tika ievadīts ar līdzīgu cīņu, bet Andeša Mola uzvarētā tuvcīņa pie tīkla ļāva vadību pārņemt norvēģiem. Viņi varēja dubultot pārsvaru, jo Točam neizdevās māņu sitiens, bet aizsardzībā kā lauva cīnījās Pļaviņš, pat divreiz izvelkot sitienus, un arī uzbrukums bija uzdevumu augstumos (5:5).

Tomēr atkal beigās pārāki izrādījās sāncenši. Točs kļūdījās uzņemšanā, ļaujot viņiem iegūt plus trīs (11:8), un no šāda deficīta atspēlēties vairs neizdevās. Pļaviņš aizsardzībā darīja, ko varēja, tomēr pretinieku uzbrukums bija pārāk jaudīgs - 12:15.

Pret Nīderlande duetu Brouveru un Mēvsenu mača pirmais sets aizritēja līdzīgā cīņā, un viss izšķīrās tikai pašā galotnē, kurā aukstasinīgāk nospēlēja Nīderlandes duets un sagādāja latviešiem zaudējumu ar 19:21. Otro setu Pļaviņš un Točs uzsāka pārliecinoši un ieguva četru punktu pārsvaru (5:1).

Visa seta gaitā latviešu pārsvars bija komfortabls, sasniedza pat piecus sešus punktus, bet bez nervozas izskaņas tāpat nespējām iztikt - par laimi, pie 20:19 izdevās arī pielikt punktu un uzvarēt ar 21:19. Arī trešā seta ievads Mārtiņam un Edgaram padevās veiksmīgs, iegūstot nelielu divu punktu pārsvaru, nekur tālāk mūsējie gan laisti netika. Latvijas duets gan demonstrēja stabilitāti un izcīnīja panākumu ar 15:13.