Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Arī volejbolistes kvalifikāciju iesāk ar 0:3

© LVF

2019. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē zaudējumu piedzīvoja Latvijas sieviešu volejbola izlase, kas savā laukumā Jelgavā trīs setos piekāpās Spānijai – 24:26, 21:25 un 13:25.

Spēles sākumā vadību ieguva Spānijas volejbolistes, taču tikai seta vidū viņām izdevās pārsvaru palielināt līdz trīs punktiem. Sekoja minūtes pārtraukums laukuma saimniecēm, un acumirklī tika panākts izlīdzinājums, aizsardzībā strādājot blokam. Tāpat pāris reizes latvietes izvirzījās vadībā, tomēr beigās veiksme un aukstasinība palīdzēja sāncensēm - 26:24.

Spānijas komandai laukumā iniciatīvu uzņēmās komandas kapteine Helija Gonzalesa, kura nodemonstrēja plašu uzbrukuma arsenālu un ļāva iegūt četru punktu pārsvaru. Skaidrs, ka Latvijas valstsvienība nepadevās, un sabiedrotā bija arī veiksme - Terēzes Krapānes uzbrukums atdūrās blokā, taču bumba trāpīja spēlētājai pa galvu, un kuriozā veidā izdevās tikt pie punkta.

Sejas pēc tam rotāja smaidi, kas turpinājās arī pēc Annas Embrektes bloka vienatnē, taču ar to vien uzvarai setā nepietika. Kad spānietēm bija setbumba, Alisei Pastarei izdevās gūt divus punktus pēc kārtas, taču Gonzalesa nodemonstrēja līderes dotības, sitot blokā un autā, un Spānijas komanda uzvarēja arī otrajā setā - 25:21.

Trešajā setā jautājumu par Spānijas pārākumu nebija, un punktu mačam pielika Gonzalesas eiss - 25:13. Tādējādi Latvijas valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikāciju Jelgavā sāka ar neveiksmi trīs setos.

Spānijas komandā rezultatīvākā ar 18 punktiem bija tieši Gonzalesa, kamēr laukuma saimniecēm ar desmit punktiem labākā bija Marta Levinska, bet astoņus punktus pievienoja Alise Pastare.