Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Volejbolistiem izbraukumā bezcerīgs 0:3 pret Izraēlu

© LVF

Neveiksmīgi Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru sākusi Latvijas volejbola izlase, kas viesos ar 0:3 piedzīvoja sakāvi pret Izraēlas valstsvienību.

Latvijas volejbola izlase pirmo spēli Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra B apakšgrupā sāka ar Denisu Petrovu, Romānu Saušu, Hermanu Egleskalnu, Tomu Švanu, Andreju Zavorotniju un Atvaru Ozoliņu sākumsastāvā, kā arī ierasti ar Ivanovu libero pozīcijā.

Spēles sākumā latviešiem radās nelielas problēmas servju uzņemšanā, tomēr Švana divi bloki īsā laikā ļāva iegūt vadību (8:6). Izraēlas izlase gan neļāva viesiem atrauties, bet ātri panāca neizšķirtu un vēlāk arī izvirzījās vadībā. Ne visai veiksmīgi mačs bija iesācies Latvijas izlases līderim Egleskalnam, kurš vairākkārt atdūrās pretinieku blokā un raidīja bumbu autā (15:16). Pirmā seta galotnē ar neprecīzām servēm apmainījās abas komandas, tomēr aukstasinīgāki izrādījās Izraēlas volejbolisti, pirmajā setā latviešiem piedzīvojot zaudējumu ar 23:25.

Otro setu izdevās sākt jau krietni veiksmīgāk, mājiniekiem netiekot galā ar Egleskalna uzbrukumiem un Švana servēm (5:1). Saniknotie izraēlieši pēc pieprasītā pārtraukuma ieslēdza jaunu ātrumu, gūstot vairākus punktus pēc kārtas un panāca vadību. Viesi nespēja dažādot uzbrukumu, kļūdījās uz maiņu nākušais Toms Vanags, skarot tīklu, un pie rezultāta 12:15 savus padotos uz nelielu sapulci jau sasauca Avo Kēls. Lielas grūtības latviešiem bija apspēlēt Vjačeslava Bačkalas bloku, mājiniekiem palielinot pārsvaru jau līdz četriem punktiem.

Latvieši gan spēja saņemties, un izlases kapteinis Saušs ar teicamu servi panāca izlīdzinājumu (19:19). Svarīgā brīdī tomēr tika pieļautas kļūdas servēs, dodot minimālu pārsvaru Izraēlai (23:24). Trīs setbumbas viesi atspēlēja, tomēr seta izskaņā spēles gaitu lauzt nespēja, zaudējot arī otrajā setā (27:29).

Viesi bija nonākuši neapskaužamā situācijā, bet trešā seta sākums neliecināja par iespējamām pozitīvām pārmaiņām (3:7). Joprojām tika pieļauts daudz kļūdu gan servējot pašiem, gan uzņemot serves, kamēr izraēliešiem spēle gāja no rokas. Avo Kēls centās lauzt mača gaitu, rotējot sastāvu, tomēr Izraēlas volejbolisti turpināja laukumā justies brīvi un audzēja pārsvaru (10:18). Seta izskaņā latvieši pieļāva vienu kļūdu pēc otras, piedzīvojot bezzobainu zaudējumu trešajā setā ar 12:21. Visā spēlē piedzīvota neveiksme ar 0:3 (23:25;27:29;12:21).