Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Šmēdiņam/Samoilovam vēl viens zaudējums

© fivb.ch

FIVB Pasaules kausa tūres finālposmā, kas norisinās Vācijas pilsētā Hamburgā, otro zaudējumu piedzīvoja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri divos setos ar 17:21 un 18:21 piekāpās poļiem Bartošam Losjakam un Pjotram Kantoram.

Poļi izvēlējās servēt pa Aleksandru Samoilovu, un šāds gājiens atmaksājās - neveiksmīgam māņu sitienam sekoja neveiksmīga epizode arī aizsardzībā, plus nākamais uzbrukums apstājās blokā, un pie 0:4 nācās ņemt pārtraukumu. Tomēr tas neko daudz nemainīja. Jā, nākamajā uzbrukumā izdevās tikt pie punkta, bet, mainoties laukuma pusēm, aina bija kļuvusi vēl drūmāka - 1:6.

Protams, latvieši laukumā cīnījās un sagaidīja savas iespējas. Uzbrukumā izdevās tikt pie atkārtoja mēģinājuma, kas bija veiksmīgs, un sekoja dominējošs Samoilova sitiens, izmantojot pretinieku nogurumu. Vairs tika trīs punktu deficīts (12:15), kas ļāva domāt par aizraujošu cīņu. Vēlreiz līdz mīnus trīs mūsējie pietuvojās brīdī, kad poļiem bija setbumba, taču izglābties neizdevās - 17:21.

Lai gan otrā seta sākums izdevās mazliet labāks, atkal sāka buksēt Samoilova uzbrukums - viņš tika apturēts blokā, bet nākamajā izspēlē sitiens tika izvilkts, bija vēl viena iespēja, taču arī tā izrādījās neveiksmīga, rezultātam kļūstot 2:5. Bartošs Losjaks un Pjotrs Kantors atkal bēga prom, ātri vien palielinot pārsvaru līdz 13:8.

Šajā brīdī sasparojās Šmēdiņš un Samoilovs, kuri uzvarēja sešās no nākamajām septiņām izspēlēm un panāca izlīdzinājumu (14:14). Līdz ar to uzvara otrajā setā sāka izskatīties pēc arvien reālāka scenārija, tomēr tas nepiepildījās. Cīņa ritēja punkts punktā, līdz Šmēdiņš kļūdījās serves uzņemšanā, dodot poļiem pārsvaru, kuru viņi izmantoja, lai novestu spēli līdz galam - 21:18. Punktu pielika masīvs uzbrukums, kuru Šmēdiņam izvilkt aizsardzībā nebija nekādu variantu.

Dienas pirmajā spēlē latvieši ar 21:15, 14:21 un 10:15 piekāpās Itālijas duetam Paolo Nikolai un Danieli Lupo. Rīt Samoilovam un Šmēdiņam paredzētas divas spēles, pēc kurām noskaidrosies, vai viņi tiks izslēgšanas spēlēs. Grupas labākā komanda automātiski būs pusfinālā, bet otrā un trešā no piecām vietām spēkosies ceturtdaļfinālā.