Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Šmēdiņš/Samoilovs finālturnīru sāk ar zaudējumu itāļiem

© fivb.ch

Vācijas pilsētā Hamburgā startējis FIVB Pasaules kausa tūres finālposms pludmales volejbolā, un Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pēc ļoti laba pirmā seta, tomēr nespēj uzveikt Itālijas duetu Paolo Nikolai un Danieli Lupo.

Samoilovs un Šmēdiņš šo Itālijas duetu pirms četrām dienām sarežģītā trīs setu spēlē bija uzvarējuši Maskavas posma ceturtdaļfinālā. Krievijas turnīrā latviešiem arī vēlāk izdevās kļūt par čempioniem. Hamburgā Latvijas duets iespaidīgi aizvadīja spēles pirmo setu. Līdz seta otrajai daļai jau bija iegūts komfortabls piecu sešu punktu pārsvars, kā rezultātā izdevās izvairīties no nervozas galotnes - 21:15.

Pēc tik pārliecinoša spēles pirmā seta tikpat spilgti turpināt neizdevās, un otrā seta ievadā mūsējie ātri nonāca iedzinējos ar 0:3. Uz brīdi izdevās pietuvoties līdz 5:6, un tieši pie mīnus viens latvieši devās arī tehniskajā pārtraukumā - 10:11. Pēc tam Samoilovs un Šmēdiņš zaudēja piecas izspēles pēc kārtas, pamatīgi iedragājot savas cerības uzvarēt divos setos (10:16). Atgūties mūsējie vairs nespēja un zaudēja otro setu ar 14:21.

Izšķirošā seta sākumā arī labāk spēlēja Nikolai un Lupo, iegūstot 4:1 handikapu. Latvieši gan nesalūza un atbildēja pretiniekiem ar savu trīs punktu izrāvienu - 4:4. ''Šupoles'' turpinājās un drīz vien pretinieku pārsvars atkal bija trīs punktu vērtē (4:7). Nikolai un Lupo atlikušo spēles daļu nospēlēja pārliecinoši un trešo setu uzvarēja ar 15:10.