Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Sevastova bezspēcīga, Ostapenko graujoša uzvara

© scanpix.ee

Sevastova arī Sinsinati nespēj apturēt Džordži uzbrukumus Anastasijai Sevastovai šovasar daudz ciešanu mačos pret Kamilu Džordži Foto: EPA/Scanpix 2:6, 3:6 Anastasija Sevastova - Camila Giorgi Sevastova sacentīsies ar laimīgo zaudētāju Džordži (5) Viljamsa sagrauj Gavrilovu, nodrošina maču pret Kvitovu Ostapenko atkal uzvar pirmajā setā un "pazūd" nākamajos divos (50) Ostapenko naktī mačs pret Kornē (8) Sevastovai pēc "Rogers Cup" ceturtdaļfināla neliels kāpums WTA rangā Halepa atkal finālā uzvar Stīvensu un iegūst "Rogers Cup" titulu (1) Vesņina Ostapenko: "Tu droši vien nemaz nezini, kas ir Džastins Timberleiks" (6) Ostapenko "Porsche" izaicinājumā demonstrē savas auto vadīšanas iemaņas (1) Ostapenko mācās servēt ar aizsietām acīm (5) Anastasija Sevastova (WTA 18.) Sinsinati "Premier 5" turnīra 1. kārtas mačā graujoši ar 2:6, 3:6 zaudēja spēcīga uzbrukuma īpašniecei Kamilai Džordži (WTA 40.).

Sevastova Itālijas tenisistei piekāpās arī 2. jūlijā notikušajā Vimbldonas 1. kārtas mačā, zaudējot ar rezultātu 1:6, 6:2, 4:6. Arī šoreiz sacenšoties uz ātra seguma (Sinsinati ir viens no ātrākajiem "hard" seguma turnīriem), neizdevās apturēt agresīvās Džordži uzbrukumus, ciešot sakāvi 65 minūtēs.

Džordži 1. setā abus breikus noorganizēja ar četru neatvairītu uzbrukumu sērijām, tā izceļoties ceturtajā geimā, kad viņai "sausais" breiks, un pēdējā geimā, kurā Sevastova nespēja nosargāt 30:0 pārsvaru. Anastasijai šajā setā breikbumbu nebija.

Sevastova 2. setā divreiz bija vadībā ar breiku, kad Džordži bija divi geimi ar divām dubultkļūdām. Sevastova pirmo breiku zaudēja tādā pašā veidā, proti, arī pati pieļāva divas dubultkļūdas vienā geimā, pēc ceturtā geima rezultātam kļūstot 2:2. Sevastova vēl nesen bija vadībā ar 2:0.

Džordži piektajā geimā atkal divas dubultkļūdas. Šoreiz viņa atspēlējās bez Sevastovas palīdzības, un 2:3 ar kārtējiem uzbrukumu viļņiem uzvarot četros geimos pēc kārtas. Sevastova arī šoreiz seta galotnē pēdējā servēšanas reizē bija vadībā ar 30:0, kad pretiniece viņai astotajā geimā neļāva panākt izlīdzinājumu 4:4. Džordži trīs jaudīgi uzbrukumi deva breikbumbu. Sevastova iesita tīklā ar "forehand", un Džordži pēc tam ar "sauso" geimu, trāpot divus eisus, izservēja maču.

Statistika

Kategorija Sevastova Džordži
Eisi 1 3
Dubultkļūdas 3 6
1. serves precizitāte 47% 57%
Iegūtie punkti ar 1. servi 16/25 22/28
Iegūtie punkti ar 2. servi 7/28 10/21
Breikpunktu realizācija 2/2 5/8
Visi iegūtie punkti 40 62

Sevastova otro reizi spēlēja Sinsinati pamatturnīrā, kur pirms gada debijas reizē tika līdz 3. kārtai. Šogad zaudējums jau pirmajā mačā nozīmē neaizstāvēt 105 punktus. Anastasijai nākamais vienspēļu turnīrs būs "US Open", kur viņa pēdējos divos gados tikusi līdz ceturtdaļfinālam. Savukārt Sinsinati vēl palikušas dubultspēļu sacensības kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu.

Ostapenko un Konta uzvar 12 geimos pēc kārtas

Arī vienspēļu turnīra 1. kārtā zaudējusī Aļona Ostapenko Sinsinati vēl uzkavējas dubultspēļu dēļ, kur šonedēļ startē kopā ar Lielbritānijas tenisisti Johannu Kontu. Abām pirmais turnīrs vienā komandā sākās ar graujošu 6:1, 6:0 uzvaru pret šī mača favorītēm Rakeli Atavo un Annu-Lēnu Grēnefeldi. Ostapenko un Konta vienīgo geimu zaudēja mača ievadā ar savu servi.

Ostapenko otro nedēļu pēc kārtas uzveica Atavo un Grēnefeldi. ASV un Vācijas duets pagājušajā nedēļā uzvarēts Monreālā ar rezultātu 5:7, 6:4, 10:4, kad Ostapenko spēlēja kopā ar Ukrainas tenisisti Ludmilu Kičenoku. Savukārt aprīlī viņa Atavo un Grēnefeldei zaudēja Štutgartē (1:6, 6:7(10)), kur spēlēja ar citu ukrainieti Olgu Savčuku. Aļona pagājušajā gadā ar Atavo kļuva par Štutgartes "Premier 700" turnīra čempionēm.

Pārvarot pirmo barjeru, Ostapenko atkārtojusi pagājušā gada rezultātu Sinsinati, pērn spēlējot kopā ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski. Aizstāvēti 105 punkti.