Višķers: Ar sportu nepelnu, tāpēc varu skriet EČ, neko par to nesaņemot

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Ageny

Maratonists Jānis Višķers pirms svētdien gaidāmā starta Eiropas vieglatlētikas čempionātā Berlīnē portālam Sportacentrs.com norādīja, ka trases maršruts noteikti paredzēts ātrai skriešanai.

Par vēsākiem laika apstākļiem esmu priecīgs, tas mūsu distancē rezultātam nāk tikai par labu.

"Eiropas čempionātam esmu gatavojies ar tikpat lielu atdevi, kā uz jebkuru augsta mēroga komercmaču. Nauda ir sportistu motivācija, to noliegt nevar, bet ne vienmēr tas ir svarīgākais. Mana motivācija ir mana ģimene. Es daru to, kas man patīk, un ar augstu sasniegumu sportu nepelnu, tieši tāpēc varu skriet Eiropas čempionātā un nesaņemt par to neko. Tā man ir goda lieta - pārstāvēt Latvijas valsti," skaidro Višķers.

"Par vēsākiem laika apstākļiem esmu priecīgs, tas mūsu distancē rezultātam nāk tikai par labu. Ja būs labvēlīgi laika apstākļi, tad varēšu parādīt visu, uz ko esmu spējīgs. Karstā laikā to izdarīt nevar," saka Jānis.

"Trasi esmu redzējis tikai uz papīra. Cik esmu dzirdējis, trase ir līdzena un skriet sanāks cauri skaistām vietām. Dzirdināšanas punkti vienā aplī ir pietiekami daudz un ir pat divas dušas uz apli. Trase noteikti ir paredzēta ātrai skriešanai."

"Par rezultātu šobrīd grūti komentēt, viss būs atkarīgs no laika apstākļiem. Ja būs sutīgs un karsts, tad jāpriecājas būs par finiša šķērsošanu, bet, ja laika apstākļi būs pateicīgāki, tad var skriet ātri. Tomēr tagad negribu zīlēt, jo maratonā nekad neko nevar zināt. Var skrieties labi un būt labāk nekā gaidīji, bet var būt arī pretēji. Skriešu, un tad jau manīs. Pēc finiša varēšu pateikt konkrētāk, labi vai slikti un kāpēc," piebilst Višķers.

Svarīgākais