Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Šmēdiņš/Samoilovs Maskavas turnīra 1/4 finālā

© fivb.ch

Pludmales volejbolisti Jānis Šmēdiņs un Aleksandrs Samoilovs piektdien FIVB četru zvaigžņu turnīrā Maskavā astotdaļfināla spēlē ar rezultātu 2-0 pārspēja amerikāņus Džeikobu Gibu un Teiloru Krebu.

Šmēdiņš un Samoilovs grupā ar 2-1 (23:25, 21:15, 15:12) pieveica amerikāņus Kolinski un Evansu, bet ar 2-0 (21:14, 21:16) pārspēja arī otru latviešu pāri Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču. Šmēdiņš un Samoilovs izcīnīja pirmo vietu F grupā un automātiski iekļuva izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

Tajā šodien pretī stājās Gibs un Krebs, kas vispirms ar vienu uzvaru un vienu zaudējumu ieņēma otro vietu H grupā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 apspēlēja šveiciešus Bīleru un Kratigeru. Šmēdiņam un Samoilovam, atšķirībā no pretiniekiem, šī bija pirmā spēle šodien, un amerikāņi cienīgi turējās pretī. Pirmajā setā pēc līdzīga sākuma uzvara ar 21:19, bet otrais ievilkās - mūsējie atspēlēja vairākas setbumbas un uzvarēja ar 28:26. Līdz ar to garantēta vismaz piektā vieta un vismaz 6000 dolāru lielu prēmiju.

Ceturtdaļfināla spēli Šmēdiņš un Samoilovs aizvadīs rītdien, tiekoties ar itāliešiem Paolo Nikolai un Danielu Lupo. Pazīstamais Itālijas duets izlikts turnīrā ar ceturto numuru.

Jau minētie Pļaviņs un Točs turnīru noslēdza pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, ar 0-2 (18:21, 19:21) piekāpjoties čīliešiem Estebanam un Marko Grimaltiem. Pļaviņs un Točs turnīra noslēgumā ieņēma 17. vietu, par ko pienācās 320 ranga punkti un 3000 dolāru liela prēmija.