Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ārents pārvar 5,36m augstumu, taču finālā neiekļūst

© scanpix.ee

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē notiekošais Eiropas vieglatlētikas čempionāts noslēdzies latviešu kārtslēcējam Marekam Ārentam, kurš kvalifikācijā pārvarēja 5,36 metru lielu augstumu un kurš ieņēma 22. vietu.

Kvalifikācijā piedalījās 36 sportisti, kuri bija sadalīti divās grupās, un, lai kvalificētos finālam, sportistiem bija jāpārvar 5,66 metru augstums vai arī jātiek starp 12 labākajiem atlases dalībniekiem.

Mareks Ārents, kā lielākā daļa kārtslēcēju, sāka ar pirmo augstumu 5,16 metriem un to pārvarēja ar otro piegājienu. Ar otro augstumu 5,36 metriem klājās sekmīgāk, latiņu pārlecot jau pirmajā reizē, taču 5,51 metru Ārents pārvarēt nespēja. Abās kvalifikācijas grupās 5,51 metru pārvarēja kopā 16 sportisti, kuri turpina cīņu par finālu. Ārents ierindojās dalītā 22. vietā.

Ārenta personīgais rekords ir 5,70 metri, bet šīs sezonas labākais rezultāts - 5,51 metrs. Šis viņam bija trešais Eiropas čempionāts. Pirms diviem gadiem Amsterdamā Ārents ar 5,50 metriem ieņēma sesto vietu, bet 2014. gadā Cīrihē palika bez rezultāta.