Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Bukša ar sesto rezultātu ieskrien pusfinālā

© f64

Pērnā gada U23 Eiropas čempionāta sestās vieta ieguvēja 200m sprintā Sindija Bukša šodien aizvadīja labu priekšskrējienu (23.36 sekundes) un iekļuva Berlīnē notiekošā Eiropas čempionāta pusfinālā.

200m sieviešu priekšsacīkstēs sprinteres tika sadalītas pa trijiem skrējieniem. Lai kvalificētos pusfinālam, savā priekšskrējienā bija jātiek trijniekā (Q) vai jābūt starp trijām ātrākajām no visām pārējām (q). Pirms starta latvietei bija sezonas trešais labākais rezultāts starp visām 24 dalībniecēm, savukārt pirmajā priekšskrējienā Sindija Bukša šajā ziņā kotējās kā pirmā.

Sindija Bukša īsi pirms starta rādīja neierasti nopietnu seju, taču skriešana sanāca laba - latviete traucās pa pirmo celiņu, finišēja pēc 23.36 sekundēm un savā priekšskrējienā ieguva trešo vietu, kas ļāva iekļūt šovakar ieplānotajā pusfinālā.

Starp visām 24 dalībniecēm latviete sasniedza sesto labāko rezultātu, kopējā ieskaitē ātrākā izrādījās Vācijas sportiste Laura Millere (23.06) no pirmā priekšskrējiena. Tiesa, vairākas favorītes bija atbrīvotas no priekšsacīkstēm un sacensībās iesaistīsies no pusfināla.

Kā jau ziņots, Sportacentrs.com portālam Bukšas trenere Mārīte Lūse atklāja, ka 28. jūlija Latvijas čempionātā viņas audzēkne guva augšstilba traumu, kuras dēļ bija bažas par iespēju piedalīties Eiropas meistarsacīkstēs.

EČ priekšskrējienā par minēto savainojumu liecināja vertikāls un garš teips uz kriesā augšstilba aizmugurējās daļas.

200m ātrākās sievietes pirmajā priekšskrējienā

# Sprintere Valsts Rezultāts
1. Laura Millere Vācija 23.06 Q
2. Anna Kelbasinska Polija 23.20 Q
3. Sindija Bukša Latvija 23.36 Q
4. Manona Depuida Beļģija 23.59 q
5. Kornēlija Halbhēra Šveice 23.63