Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Sevastovai 10. uzvara pēc kārtas!

© scanpix.ee

Anastasija Sevastova (WTA 19.) Monreālā notiekošā "Rogers Cup" turnīra 3. kārtas mačā ar rezultātu 6:3, 7:6(2) pieveica ranga 10. vietā esošo Vācijas tenisisti Jūliju Gērgesu, svinot jau desmito panākumu pēc kārtas un svinot lielāko uzvaru kopš pagājušā gada maija.

Sevastova šogad abas lielākās uzvaras guvusi pret Gērgesu, kuru viņai izdevās apspēlēt arī martā Indianvelsā (6:3, 6:3). Arī šodienas mačā, kas notika lielā vējā, agresīvajai Vācijas tenisistei lielas problēmas ar precizitāti, atkārtojot pavasarī Kalifornijā notikušo. Kad abas aprīlī sacentās Čārlstonā, Sevastova precīzāk spēlējušo Gērgesu apturēt nespēja, zaudējot ar rezultātu 3:6, 6:7(5).

Šodienas mača 1. setā vienīgais breiks notika otrajā geimā, kas beidzās ar Gērgesas dubultkļūdu. Sevastova setā divreiz - pirmajā un pēdējā geimā - servi nosargāja no 15:40, bet vācietei viena tāda atspēlēšanās.

Gērgesa 2. setā nemācēja izmantot divas setbumbas, zaudējot no 5:2 pārsvara. Pirmā setbumba Jūlijai bija ar savu servi pie rezultāta 5:3, kad viņa izcēlās ar lielu "backhand" autu. Otrā setbumba nākamajā geimā uzņemšanā, kad Sevastova, servējot pie 4:5, setbumbas izspēlē trāpīja pirmo servi, bet Gērgesa bumbiņu atsita tīklā.

Izturējusi grūtus divus geimus, Sevastova drīz svinēja uzvaru taibreikā. Gērgesa ir sezonas līdere uzvarētajos taibreikos (12-3), bet šodien viņas spēle bija pārāk nekvalitatīva, lai cerētu uz vēl vienu uzvaru.

Kad Sevastova Gērgesu uzvarēja Indianvelsā, viņa rangā bija 12. vietā, bet tagad Gērgesai ir 10. vieta, kas Sevastovai nozīmē gūt retu uzvaru pret Top 10 spēlētājām (6-17). Sevastova pirmā desmitnieka tenisistes nebija uzvarējusi kopš pagājušā gada maija, kad Madridē apspēlēja toreiz 3. vietā bijušo Karolīnu Pliškovu.