Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Sports

Akinjemi: Neviens mani nenolaupīja

© FK Ventspils

Nigērijas uzbrucējs Adeleke Akinjemi pēc negaidītās neierašanās uz sava kluba „Ventspils” pirmdienas spēli pirmoreiz piekritis sarunai ar medijiem, un viņš portālam „Sportacentrs.com” sarakste „Facebook” norādīja, ka ar viņu viss kārtībā, viņš no Ventspils aizbraucis pats, jo kluba pārstāvji ar draudu palīdzību centušies piespiest viņu parakstīt jaunu līgumu.

"Ar mani viss kārtībā. Neviens mani nenolaupīja. Es šobrīd esmu ārpus Ventspils,” sarakstē atbildēja Adeleke Akinjemi, par kuru „Ventspils” vakar bija izplatījusi publisku paziņojumu, ka viņš, visticamāk, nolaupīts, un par to atbildīgās personas cenšas šantažēt klubu, lai tas piekristu aģentu nosacījumiem.

Nigērijas portālā „Complete Sports Nigeria” jau publicēts futbolista anonīma pārstāvja viedoklis, ka „Ventspils” ir tā, kas vēlējusies noslēgt jaunu līgumu ar Akinjemi, un to viņš apstiprināja arī „Facebook” sarakstē ar Sportacentrs.com žurnālistu Edmundu Novicki. Centieni ar Akinjemi sazināties bija jau pirms pāris dienām, taču atbildi viņš sniedza šodien pusdienlaikā.

„Man līgumā ir punkts, kurš saka, ka jebkurš klubs var manu līgumu izpirkt par 300 tūkstošiem eiro,” rakstīja Akinjemi. „Taču viņi mani gribēja piespiest noslēgt jaunu līgumu, kas ir nelikumīgi. Klubi, kas nāk pie „Ventspils”, piedāvā 300 tūkstošus. „Ventspils” vēlas 1.5 miljonus. Es teicu, ka tā nav problēma, lai runā ar manu aģentu, un jūs vienosieties par transfēru. Taču „Ventspils” nepiekrita un vēlas, lai es parakstu jaunu līgumu. Tā arī ir problēma.”

Akinjemi norādīja, ka „Ventspils” pārstāvji draudus viņam izteikuši mutiski, un viņš neesot drošs, kā viņi rīkosies tālāk, tāpēc arī nolēma atstāt pilsētu. Vēlāk Akinjemi arī atrakstīja, ka "Ventspils" vēlējusies panākt, lai viņš neizmanto aģenta pakalpojumus: "Ja man būs aģents, tas iznīcinās viņu plānu. Man ir visi pierādījumi par savu taisnību."

"Pasakiet LFF prezidentam Kasparam Gorkšam, lai pārbauda manu līgumu, kura kopija ir federācijā," rakstīja Akinjemi. "Tur varēs redzēt, ka man ir taisnība. Man ir pierādījumi un līgums. Es neko sliktu nedarīju, neko nezagu, es tikai devos prom bailēs par savu drošību."