Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Leitim atkal rekords, bet fināls izpaliek

© f64

Latvijas rekorda īpašnieks 400 metru sprintā Jānis Leitis šovakar nesasniedza Eiropas čempionāta finālu. Savā pusfinālā viņš ierindojās piektajā vietā, taču otro dienu pēc kārtas laboja valsts rekordu, distanci pieveicot 45,53 sekundēs.

Jānis Leitis, kurš visu sezonu pakārtoja tieši startam Eiropas čempionātā, vakar dienas pirmajā pusē notikušajās priekšsacīkstēs laboja Latvijas rekordu, apli veicot 45,56 sekundēs. Savā skrējienā sportists ierindojās trešajā vietā, nopelnot automātisku vietu pusfinālā.

Leitim bija jāstartē otrajā pusfinālā, un pieci no septiņiem konkurentiem šajā sezonā bija skrējuši ātrāk nekā Latvijas rekords. Galvenais favorīts bija spānis Oskars Usijoss (44,73), kurš šogad jau kļuva par Eiropas čempionu 400 metros, taču telpās. Fināla sasniegšana bija nepieciešamas pirmās divas vietas savā skrējienā vai viens no diviem labākajiem laikiem starp pārējiem sportistiem.

Leitis startēja pa astoto celiņu, un viņam izdevās labs starts, lai gan distances vidū blakus skrienošais beļģis Dilans Borlē, kurš pirms diviem gadiem kļuva par Eiropas čempionu stafetē, bija latvieti apsteidzis. Tomēr beigās spēka vairāk bija Leitim, kurš sīvā cīņā ierindojās piektajā vietā - 45,53 sekundes un atkal labots Latvijas rekords. Tikpat ātri skrēja itālis Davide Re, kurš bija ceturtais. Kopumā sacensībās Leitis ierindojās 15. vietā.

Par skrējiena uzvarētāju kļuva polis Karols Zaļevskis, kurš visa skrējiena vadībā atradās pārliecinošā vadībā, un nevienam konkurentam neizdevās apdraudēt viņa pozīcijas. Personīgo rekordu labojušā poļa tuvākais sekotājs bija pieminētais Usijoss, bet trijnieku noslēdza Rabahs Jusifs no Lielbritānijas.

Pirmajā pusfinālā ar ļoti labu rezultātu (44,76) uzvarēja Metjū Hadsons-Smits, kurš turklāt pēdējos padsmit metrus aizvadīja vieglā treniņu režīmā. Otro vietu noturēja Džonatans Borlē. Visaizraujošākais bija trešais pusfināls - ja norvēģis Karstens Varholms bija pārliecinoši pirmais, tad slovēnis Luka Janežics, kurš finišēja otrajā pozīcijā, sasniedzot finiša taisni, bija tikai ceturtais. Savukārt pirms diviem gadiem par čempionu kļuvušais Martins Rūnijs ar 45,73 sekundēm bija tikai sestais savā pusfinālā.

400m otrais pusfināls

V Sportists Valsts Laiks
1. K. Zaļevskis Polija 45.11 PB
2. O. Usijoss Spānija 45.17
3. R. Jusifs Lielbritānija 45.30 SB
4. D. Re Itālija 45.53
5. J. Leitis Latvija 45.53 NR
6. D. Borlē Beļģija 45.63
7. R. Parge Rumānija 46.07
8. P. Šneiders Vācija 46.58