Visockis-Rubenis: Mums bija plāns C

© f64

Latvijas U18 izlase savu labāko spēli Eiropas čempionātā vēl nav nospēlējusi, bet fināls rīt būs jāizbauda gan spēlētājiem, gan treneriem, gan arī skatītājiem, uzskata Rīgā titulu maču sasniegušās komandas galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Latvijas U18 junioru basketbola izlase sestdien Rīgā uzvarēja ar Krieviju ar 91:80 un pirmo reizi vēsturē sasniedza Eiropas čempionāta finālu. Izšķirošajā cīņā latvieši svētdien plkst. 20:45 tiksies ar Francijas un Serbijas pāra spēcīgāko komandu.

Artūrs Visockis-Rubenis, Latvijas U18 izlases galvenais treneris: "Šādas spēles nevar uzvarēt viens pats, komandā jābūt līderiem, kuri padara labākus citus. Pašā sākumā bijām gatavi, uzbrukumā viss izdevās. Tomēr nebijām gatavi, ka viņu reti tālmetienus metošie garie spēlētāji šoreiz metīs tik daudz. Šādā veidā pretinieki savāca 28 punktus pirmajā ceturtdaļā. Tomēr mums bija plāns C, kas ir zonas aizsardzība, jo Roberts Zeila teica, ka krievi bieži vien ļoti slikti spēlē pret zonas aizsardzību. Uzreiz ķērāmies pie tā, paralēli iesaistot arī plānu B, kas bija mainīties pikenrolos. Miksējot šos abus ieročus, salauzām viņus. Jau otrajā ceturtdaļā lēnām sakārtojām spēli, bet trešajā tā aizgājām pavisam. Trešajā ceturtdaļā ielaidām vairs tikai 15 punktus.

Vieglāk sagatavoties pretiniekam, ja iepriekšējā mačā tas nospēlējis labāko spēli - viņu desmitajam numuram Ņikitam Mihailovskim vakar bija jāiemet virs 30 punktiem, lai viņi uzvarētu. Ceturtdaļfinālā Lietuva izskatījās labāk, tomēr Mihailovskis un fiziskais basketbols deva uzvaru. Šodien mēs pret desmito mēģinājām likt labākos aizsargus, tomēr aizsardzības maiņas nozīmēja, ka dažbrīd jebkuram bija jābūt gatavam viņu segt. Viņš sameta 16 punktus, tomēr tie visi nāca grūti. Rēķinājāmies, ka viņiem gandrīz katrā spēlē ir cits starta piecinieks, briesmas varēja nākt no jebkuras puses. Šodien 24 punktus sameta Aleksandrs Šaškovs, kuram iepriekš bija vidēji pieci punkti spēlē, tomēr izšķirošajos brīžos mums izdevās saglabāt skaidru galvu. Citam krievu līderim Aleksandram Jeršovam šodien bija 0/4 tālmetienos.

Pirms mača spēlētājiem teicu, ka labāko spēli vēl neesam nospēlējuši ne kā komanda, ne viņi individuāli. Ļoti ceru, ka arī tagad labāko spēli vēl neesam nospēlējuši. Esmu pilnībā pārliecināts, ka neesam.

Vakar laikā, kad noskaidrojās pretinieki, mierīgi aizbraucām uz viesnīcu, izgājām pastaigāties. Kad spēle beidzās, paskatījāmies rezultātu un ķērāmies pie darba. Šodien darīsim tāpat.

Nesen treneru kolektīvam piesaistītais Ainars Bagatskis ir ar savu viedokli, redzējumu. Mēs jau vīriešu izlasē labi sastrādājāmies. Viņš dod savas idejas, ieteikumus spēles laikā, arī pirms spēles palīdz. Katram trenerim loma ir sadalīta ļoti precīzi, tāpat kā spēlētājiem - sastāvu atlasījām, lai katram būtu konkrēta loma.

Svarīgākais