Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Brazīlija ne bez pūlēm uzveic Ziemeļkoreju

Šodien Pasaules kausa izcīņā futbolā pirmo maču aizvadīja Brazīlijas izlase, kas G grupas spēlē ar 2:1 uzvarēja Ziemeļkorejas izlasi.

Lai gan šajā mačā piedalījās superizteikta favorīte Brazīlija un superizteikta pastarīte Ziemeļkoreja, interese par šo spēli bija milzīga. Gan tāpēc, ka pirmo reizi bija iespēja vērot brazīliešus, gan arī noslēpumaino Ziemeļkorejas izlasi. Jāatzīmē, ka viens no korejiešu spēlētājiem aiz aizkustinājuma šņukstēja, asaras bira kā no pārpilnības raga.

Brazīlija, protams, sāka aktīvāk, īpaši centās Robinju. Taču jāsaka arī, ka korejieši spēlēja apbrīnojami labi un disciplinēti, maksimāli ierobežojot brazīliešu zvaigznes. Vēl vairāk - Ziemeļkorejas futbolisti nekautrējās pie iespējas arī uzbrukt, tāpat patīkami, ka viņi nevilka laiku, kad teorētiski to varēja darīt (sānu iemetieni, brīvsitieni - aziāti visu darīja steidzīgi, it kā vēloties pēc iespējas vairāk izbaudīt maču pret pašu Brazīliju). Tai pat laikā neizskatījās, ka Brazīlijas izlase būtu satraukta - tā nesteidzās, pacietīgi veidoja savus uzbrukumus, meklēja dažādus risinājumus. Puslaika izskaņā korejieši jau nepiedienīgi tuvu piespiedās saviem vārtiem. Lai nu kā, pēc 45 minūtēm tablo pārsteidzošā kārtā rādīja 0:0.

Ja 1. puslaikā Ziemeļkorejas futbolisti ik pa brīdim devās uzbrukumā, tad otrajā mača daļā viņi vienkārši izveidoja blīvus aizsardzības bastionus, domājot tikai par savu vārtu drošību. Brazīlijas uzdevums iesist nebija viegls. Iespējas radās, taču netika izmantotas. Bastušs no soda sitiena sita garām, tāpat bumba lidoja secen vārtiem pēc Robinju tālsitiena. Taču 55. minūtē Brazīlija beidzot atklāja rezultātu! Malējais aizsargs Maikons ielauzās soda laukumā un guva vārtus no ļoti asa leņķa, pārsteidzot korejiešu vārtsargu - 1:0! Brazīlija, protams, pie sasniegtā neapstājās un turpināja uzbrukt, lai iztiktu bez nervozas galotnes. Arī tas izdevās - 72. minūtē filigrānu piespēli izdarīja Robinju, un Elanu īsi pirms savas nomainīšanas panāca 2:0 brazīliešu labā. Turpinājumā Brazīlijas izlase izpildīja daudzus tālsitienus, taču ar visiem tiem ziemeļkorejiešu vārtsargs tika galā. Līdz sagrāvei nenonāca, tieši otrādi - 89. minūtē mierīgo mača gaisotni pārtrauca negaidīti Ziemeļkorejas vārti. No soda laukuma robežām spēcīgi un precīzi sita Juns Nams Dži un vairs tikai 2:1 Brazīlijas labā. Aziāti patiešām centās izraut neizšķirtu, taču īstu izdevību nebija - 2:1 Brazīlijas uzvara.

Brazīlija - Ziemeļkoreja 2:1 (0:0)

Vārti: Maikons 55', Elanu 72' - J.N.Dži 89'

Brīdinājumi: Ramiress

Brazīlija: Sēzars, Maikons, Lusiu, Žuans, Melu (Ramiress 84'), Bastušs, Elanu (Alvešs 73'), Silva, Fabianu, Kakā (Nilmars 78'), Robinju

Ziemeļkoreja: M.G.Ri, Dž.H.Ča, Dž.I.Ri, N.Č.Paks, K.Č.Ri, J.N.Dži, T.S.Džongs, J.Dž.Hongs, I.G.Muns (K.I.Kims 80'), Č.Dž..Paks, J.H.Āns

F grupa

V Izlase S U N Z VA P

1. Brazīlija 1 1 0 0 2:1 3

2. Portugāle 1 0 1 0 0:0 1

Kotdivuāra 1 0 1 0 0:0 1

4. Ziemeļkoreja 1 0 0 1 1:2 0