Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Merzļikins atzīts par Šveices čempionāta labāko vārtsargu

© f64

Par Šveices čempionāta pagājušās sezonas labāko vārtsargu atzīts ''Lugano'' un Latvijas valstsvienības vārtsargs Elvis Merzļikins.

24 gadus vecais Merzļikins aizvadīja izcilu sezonu - vārtsargs piedalījās 42 regulārās sezonas spēlēs, kurā vidēji spēlē ielaida 2.72 ripas un atvairīja 92.1 procentu pretinieku izpildīto metienu pa vārtiem, savukārt izslēgšanas turnīrā 18 spēles, 2.17 ielaistas ripas mačā un izcils atvairīto metienu procents (93.5%).

''Lugano'' arī padevās ļoti laba sezona, jo izdevās aizcīnīties līdz Šveices čempionāta finālam, kur lieliskā septiņu spēļu finālsērijā ar 3-4 atzīts cita Latvijas hokejista Ronalda Ķēniņa pārstāvētās Cīrihes pārākums.

Jāpiemin, ka pēc sarežģītās sezonas Šveicē Merzļikinam izdevās lielisks pasaules čempionāts, kurā Latvija bija ļoti tuvu, lai iekļūtu pusfinālā. Merzļikins vārtus sargāja sešās spēlēs un vidēji mačā ielaida tikai 1.50 vārtus, pie tam sasniedza lielisku atvairīto metienu procentu - 94 %.

Merzļikinam līgums ar ''Lugano'' ir vēl uz vienu sezonu. Septembra otrajā pusē startēs jaunā Šveice spēcīgākā čempionāta sezona, un ''Lugano'' 21. septembrī savā laukumā uzņems ''Davos'' hokejistus.