Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Sports

Nākamā cīņa Briedim, visticamāk, būs par titulu

© f64

Bokseris Mairis Briedis pirms desmit dienām Maskavā pēc punktiem pieveica francūzi Brendonu Delorjē. Plānots, ka nākamo cīņu Briedis aizvadīs līdz 2018. gada beigām, Sportacentrs.com podkāstā "Ārpus kadra" atzina sportista menedžeris Raimonds Zeps.

"Tuvākie plāni ir atkarīgi no Oleksandra Usika plāniem. Visas organizācijas grib, lai viņš pēc iespējas ātrāk aizstāvētu savas jostas, kas tagad ir iesaldētas, un Mairis ir WBC pirmais pretendents. Organizācija jau norādījusi, ka grib, lai Usiks cīnītos ar Mairi. Tikmēr Tonija Beljū promouters Edijs Herns sācis sarunas, lai Usiks un Beljū cīnītos par visām četrām jostām. Torētiski WBC varētu piekrist, bet neredzu, kāpēc lai piekristu pārējās trīs organizācijas. Tad ir jautājums, vai Beljū interesē viena vai divas jostas, jo loģiskāk būtu palikt smagsvaros, nevis pakļaut savu ķermeni briesmām," stāstīja Raimonds Zeps.

Klejojušas baumas, ka Usiks sagaidīs brīdi, kad Briedis iekāps ringā, un tad paziņos, ka finālā nepiedalīsies, tādā veidā izgāžot visu pasākumu. Tomēr ukrainis nolēmis neriskēt, jo līgumā par atteikšanos cīnīties paredzēts vairāku miljonu sods. Līgums visiem bokseriem bijis vienāds.

"Pašlaik notiek sarunas, kas nebūs visai garas, jo Usiks būs spiests pieņemt lēmumu. Jā, Mairim šogad līdz gada beigām paredzēts aizvadīt nākamo cīņu," atklāja Zeps. Visticamāk, tā būs titula cīņa, tomēr Brieža menedžeris to nedz apstiprināja, nedz noliedza. Tāpat viņš teica, ka Beljū diezin vai ir Usika līmeņa pretinieks. "Ja mēs skatāmies reāli, Beljū nav augstākā līmeņa bokseris. Domāju, ka no astoņiem supersērijas dalībniekiem jebkurš gribētu Beljū kā savu pretinieku ceturtdaļfinālā. Viņš uzvarēja bez Ahilleja palikušo Deividu Heju, kurš otrajā savstarpējā cīņā dabūja traumu. Super darbs Herna izpildījumā."

Zeps ar Briedi sadarbojas jau astoņus gadus, sadarbībai sākoties 2010. gadā, kad Rīgā rīkotas boksa sacensības starp profesionāliem hokejistiem, lai noskaidrotu labāko ringā. Rīkotāji domājuši, kādu šovu sarīkot pirms fināla cīņas, līdz izdomājuši, ka varētu uztaisīt profesionālu boksa maču un uzrunājuši Latvijā tobrīd tikai ļoti šauram lokam zināmo Briedi. Tāpat Zeps sniedza ieskatu, kā veidojušās Maira attiecības ar medijiem un cik ilgs laiks bijis nepieciešams, lai bokseris saziņā atvērtos. Tomēr menedžeris norādīja - pat ja Briedis preses konferencēs kļūtu daudz atraktīvāks, nauda, kas tiek piedāvāta par cīņām, nemainītos.

Pirms pusfināla cīņas pret Usiku Latvijas bokseris bija devies uz treniņnometni Spānijā, un Zeps lēsa, ka tā izmaksājusi vairāk nekā visas iepriekšējās nometnes pirms titulcīņām kopā. "Domāju, ka tas bija tā vērts. Bija labi pamainīt vidi. Kāpēc vispār šāds variants parādījās - jo bija jāsagatavojas ziemā. Jāiegulda liels darbs, daudz skriešanas, un Latvijas sniegā ir grūti. Turklāt fiziskās formas virsotnē imunitāte krīt lejā," pauda Zeps.

Podkāsta laikā Zeps arī atklāja, ka Brieža komanda par Usika dalību Maskavā paredzētajā finālā bija pilnībā pārliecināta tikai pašā cīņas dienā. Pat klejojušas baumas, ka Usiks sagaidīs brīdi, kad Briedis iekāps ringā, un tad paziņos, ka finālā nepiedalīsies, tādā veidā izgāžot visu pasākumu. Tomēr ukrainis nolēmis neriskēt, jo līgumā par atteikšanos cīnīties paredzēts vairāku miljonu sods. Līgums visiem bokseriem bijis vienāds.