Knicks galvenais treneris Fizdeils: Porziņģa atgriešanās jau uz pirmo spēli ir nereāla

© scanpix.ee

"Šīs tikšanās vairāk bija kā divu vīru kopā pavadīts laiks, runājot par basketbolu un iepazīstot vienam otru. Domāju, ka Kristaps ir sajūsmā par virzienu, kādā ar komandu dodamies," pavadīto laiku Liepājā ar Kristapu Porziņģi Sportacentrs.com rezumēja NBA kluba Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Deivids Fizdeils.

"Protams, daudz runājām arī par viņa ģimeni un Liepāju, bet tāpat runājām par rehabilitācijas procesu, pastāstīju to, kādu redzu "Knicks" turpmāko attīstības ceļu, par spēles stilu. Runājām par to, kā Kristapam uzņemties lielāku līdera lomu. Mums būs jauna komanda, kurā Kristaps jau būs gluži vai veterāns. Runājām par veidiem, kādos redzu viņu dabiskā ceļā kļūstam par komandas līderi. Protams, pastāstīju, kā redzu viņu paceļam savu spēli nākamajā līmenī un kā to paveiksim kopā," vairāku tikšanās laikā apspriesto konspektēja Fizdeils. "Kopīgi devāmies ēst, kopā bijām sporta zālē. Šovakar došos uz pludmali, kur Kristaps pirmo reizi rehabilitācijas laikā skries (saruna notika ceturtdien - A.S.). Tikšanās bijušas lieliskas, man radies konkrēts un labs iespaids par viņa mājām."

Domāju, ka viena no grūtajām lietām būs atturēt Kristapu steigties atpakaļ laukumā, viņš noteikti vēlēsies atgriezties pēc iespējas ātrāk. Mums viss jāizdara pareizi, lai nepieļautu nekādus riskus.

Treneris atklāja, ka nedaudz abi sarunā esot pieskārušies arī pagātnē notikušajam, taču tas ne tuvu neesot bijis sarunu galvenais temats: "Jā, mazliet pieskārāmies arī tam, bet domāju, ka daļa no Kristapa jau ir gatava doties tālāk. Visu, kas noticis līdz šim, atstāt pagātnei. Komandā notikušas daudzas izmaiņas, mums ir daudz jaunu personāžu. Mentāli, īpaši atgriežoties pēc savainojuma, viņš ir gatavs tiekties pēc jauniem mērķiem, kas mūs sagaida priekšā. Šīs tikšanās vairāk bija kā divu vīru kopā pavadīts laiks, runājot par basketbolu un iepazīstot vienam otru. Domāju, ka Kristaps ir sajūsmā par virzienu, kādā ar komandu dodamies."

Fizdeils atzina, ka "Knicks" lielākās zvaigznes apmeklējums klātienē gan neesot viesis konkrētāku skaidrību par iespējamo laukumā atgriešanās laiku: "Nē, nē, nekas nav skaidri zināms. Runājām, ka svarīgākais ir atgriezties tajā sajūtu līmenī, kad viņš jūtas labi, ērti un ir spēcīgs. Kad viņš tā jutīsies, tas būs arī īstais laiks, lai atgrieztos laukumā. Domāju, ka viena no grūtajām lietām būs atturēt Kristapu steigties atpakaļ laukumā, viņš noteikti vēlēsies atgriezties pēc iespējas ātrāk. Mums viss jāizdara pareizi, lai nepieļautu nekādus riskus." Treneris atzina - lai kā vēlētos, ieraudzīt Porziņģi laukumā jau sezonas pirmajā mačā esot pilnīgi nereāli.

Fizdeils apzinās, kāds būs "Knicks" statuss pirmajā sezonā pie komandas stūres, taču mācēja nosaukt arī pozitīvās lietas, ko var paveikt, kamēr Porziņģis nav atgriezies laukumā. "Domāju, ikviens sagaida, ka šosezon saņemsim vairākus triecienus, jo esam jauna komanda un Kristaps ir savainots. Varbūt nevaram vienmēr panākt to, lai bumba izkrīt cauri tīkliņam, taču noteikti varam attīstīt labu aizsardzību. Vēlos, lai mēs daudz spēlētu pārejas basketbolu, spēlētu ātri, bet vienīgais veids, kā to izdarīt, ir vispirms labi nospēlēt aizsardzībā. Savukārt uzbrukumā, ja vien ir kas tāds, ko varu iegūt, Kristapam nespēlējot, tā ir iespēja pārējos puišus sagatavot brīdim, kad Kristaps atgriezīsies. Lai Kristaps varētu atgriezties komandā, kas jau zina, kā kustēties bez bumbas, kā paplašināt laukumu, kas ir labs un kas ir slikts metiens - visas lietas, kas jaunai komandai jāiemācās."

"Vēlos aizvest "Knicks" līdz čempiontitulam,"Tas ir mans pirmais, galvenais un lielākais mērķis - izcīnīt titulu Ņujorkai. Katru rītu mostos ar tādu domu," savu ilgtermiņa mērķi atklāja Fizdeils. "Katru dienu turpināsim darbu pie šī mērķa sasniegšanas. Tāpēc arī šāda došanās uz Latviju, attiecību būvēšana ar spēlētājiem - lai tās būtu kas vairāk par vienkāršām trenera un spēlētāja attiecībām. Ticu, ka šādas saiknes izveidošana ir lieta, kas ļauj pārvarēt grūtības izslēgšanas turnīros."

Svarīgākais