Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Pirmajā spēlē pieticīga uzvara

Ģirts Ankipāns © f64

Ar uzvaru gatavošanos jaunajai sezonai sācis Rīgas "Dinamo", kas Piņķos atspēlēja divu vārtu deficītu un pēcspēles metienos pieveica Krievijas Augstākās līgas komandu Ņeftekamskas "Toros" (4:3). Abām vienībām tā bija pirmā pārbaudes spēle.

Jau spēles sākumā viesi tika pie pirmā vairākuma, taču pirmā pa īstam reālā vārtu gūšanas iespēja bija rīdziniekiem. Kapteinis Miķelis Rēdlihs desmitajā minūtē izdarīja labu piespēli Egīlam Kalnam, kurš lēkājošo ripu raidīja pāri pustukšiem vārtiem. Turpinājumā komandas apmainījās neizmantotiem vairākumiem, bet 23. minūtē rezultātu atklāja Pavels Šens, kurš no nulles leņķa pārsteidza Kristeru Gudļevski, trāpot tuvajā stūrī (1:0).

Rīdzinieki gan jau pēc trim minūtēm panāca izlīdzinājumu, 42 sekundēs izmantojot savu otro vairākumu. Pēc Matiasa Mitinena metiena glāba vārtu stabs, bet atlēkušo ripu no iemetiena apļa pustukšos vārtos raidīja Uvis Balinskis (1:1). Arī "Dinamo" prieki izrādījās pavisam īsi, jo piecas minūtes vēlāk "Toros" jau bija priekšā ar diviem vārtiem. Vispirms 49 sekundes pēc ielaistajiem vārtiem vadību atguva Iļja Baranovs, kurš izmantoja mājinieku nesaprašanos uz zilās līnijas un realizēja izgājienu viens pret vienu (2:1), bet vēl četras minūtes vēlāk Iļja Bočkovs, atrazdamies pretī vārtiem, precīzi meta zem pārliktņa (3:1).

Par spīti deficītam krietni vairāk uzbruka Rīgas "Dinamo", kas līdz trešdaļas beigām arī atjaunoja līdzsvaru. Divas minūtes līdz trešdaļas beigām starpību samazināja Kevins Klārks, kurš cīņā ar aizsargu netrāpīja pa ripu, taču ar otro piegājienu pārspēja Ņikitu Cirkuļu (2:3). Bet deviņas sekundes līdz perioda beigām un 16 sekundes pēc noraidījuma vēl vienu vairāku izmantoja Līnuss Videls (3:3). Nedz pamatlaikā, nedz pagarinājumā, kurā gandrīz divas minūtes "Dinamo" spēlēja mazākumā, vārti vairs netika gūti, un cīņas liktenis izšķīrās bullīšos. Sērija rīdziniekiem sākās ne pārāk patīkami, jo Gudļevskis nespēja nofiksēt ripu, toties turpinājās ļoti veiksmīgi: Gudļevskis vairs neielaida ne ripu, bet "Dinamo" realizēja četrus no pieciem mēģinājumiem. Precīzi bija Gints Meija, Klārks, Lauris Dārziņš un Kalns, bet vienīgais nesekmīgais piegājiens bija Videlam.

Nākamo pārbaudes spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs 5. augustā, Ņižņijnovgorodā Gubernatora kausu uzsākot pret Maskavas "Dynamo". Savukārt "Toros", kas jaunajai sezonai gatavojas Valmierā, trešdien tiksies ar Sanktpēterburgas "SKA-Neva", savukārt ceturtdien Valmierā spēlēs pret Latvijas klubu "Mogo".

Rīgas "Dinamo"- Ņeftekamskas "Toros" 4:3 (0:0, 3:3, 0:0, 0:0, 1:0)
Vārti: 22:47 Šens 0:1, 25:51 Balinskis (Mitinens, vair.) 1:1, 26:40 Baranovs (Gordejevs) 1:2, 30:55 Bočkovs (Golovanovs, Shodcevs) 1:3, Klārks 2:3, 39:51 Videls (Fērčailds, vair.) 3:3, 65:00 Klārks 4:3
Soda minūtes: 8:10
Vārtsargi: Kristers Gudļevskis - Ņikita Cirkuļs