Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Gulbis tālāk par kvalifikāciju netiek

© scanpix

Kicbīles ATP 250 turnīra kvalifikācijā zaudējumu piedzīvojis Ernests Gulbis (ATP 114.), kurš divos setos ar 2:6 un 4:6 piekāpās pasaules ranga 255. raketei Jurijam Radionovam no Austrijas.

Spēles ievads Ernestam Gulbim, kurš sāka ar servēšanu, nebija pārāk veiksmīgs - ja pirmo serves geimu viņš uzvarēja sausā, tad otrajā viņš dāvāja Jurijam Radionovam breikbumbu, un mājinieks radušos situāciju izmantoja. Turklāt arī nākamo serves geimu Gulbis pamanījās zaudēt. Vispirms viņš nonāca iedzinējos ar 0:30, tad tika priekšā ar 40:30, tomēr tas neglāba. Rezultāts kļuva 1:4, un Radionovs platiem soļiem aizsoļoja pretī uzvarai setā. Pirmā setbumba netika izmantota, savukārt otrā bija veiksmīga - 6:2.

Arī cīņas turpinājumā Gulbim nebija pa spēkam lauzt spēles gaitu, tādējādi viņš piedzīvoja zaudējumu. Otrajā setā latvietim, kurš ATP rangā šobrīd ieņem 114. vietu, neizdevās nosargāt pat pirmo servi - viņš uzvarēja pirmajā izspēlē, bet zaudēja četras pēc kārtas un nonāca iedzinējos ar breika deficītu. Nākamajā serves geimā Gulbis atspēlēja pirmo breikbumbu, bet otrā rokās nedevās, un latvietis nonāca ļoti nepatīkamā situācijā - 0:3.

Gulbis gan negrasījās padoties bez cīņas, otrā seta astotajā geimā pirmo reizi laužot arī austrieša servi, bet tas bija vājš mierinājums - brīdī, kad Radionovam serve bija nepieciešama visvairāk, Gulbis netika tuvumā. Austrietis izservēja maču ar otro mačbumbu, izcīnot uzvaru ar 6:2 un 6:4, un viņam vēl palicis viens solis līdz pamatturnīra sasniegšanai, bet Gulbim tikmēr jādodas uz nākamo turnīru.