Arī Šmits/Samoilovs iekļūst ceturtdaļfinālā

© cev

Jūrmalā notiekošajā Eiropas U22 čempionātā pludmales volejbolā ceturtdaļfinālu izdevies sasniegt Kristapam Šmitam un Mihailam Samoilovam, kuri divos setos ar 21:17 un 21:13 pieveica Polijas duetu Maceju Levicki un Milošu Kruku.

Aleksandrs Nasonovs un Roberts Kļaviņš mājās notiekošajā Eiropas čempionātā bija izsēti ar 29. numuru, un savā apakšgrupā viņi izcīnīja divas uzvaras, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret duetu no Kipras. Interesanti, ka visas trīs spēles izšķīrās trīs setos, un izņēmums nebija arī izslēgšanas pirmās kārtas duelis.

Pretī stājās Macejs Levickis un Milošs Kruks no Polijas, un pirmajā setā virsroku ņēma laukuma saimnieki - 21:18. Tomēr arī šoreiz pielikt punktu divos setos nebija lemts (15:21), un arī izšķirošajā setā vairāk veiksmes un aukstasinības bija poļiem, kuri uzvarēja ar 16:14 un soļoja tālāk.

Tādējādi Nasonovs un Kļaviņš Eiropas čempionātu pabeidza dalītajā 17. vietā, bet Levickim un Krukam ceturtdaļfinālā pretī stājās cits Latvijas duets - turnīrā ar pirmo numuru izsētie Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs. Protams, līdzjutēju atbalstītie latvieši tika uzskatīti par cīņas favorītiem.

Un viņiem to izdevās apliecināt arī laukumā, pirmajā setā ņemot virsroku ar 21:17. Izrādījās, ka otrais sets būs vieglāks - poļu duetam nebija pa spēkam turēt līdzi mājinieku uzdotajam tempam. Tādējādi Šmits un Samoilovs uzvarēja ar 21:13 un pēc 34 minūtes ilgušās cīņas sasniedza Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu.

Tas norisināsies šodien pulksten 17:20, un pretī stāsies šveicieši Brīrs un Hauseners. Eiropas čempioni tiks noskaidroti rīt pulksten 17:00.

Svarīgākais