Par Gulbja dalību Vimbldonas tenisa turnīrā lems īsi pirms turnīra

Līdz gada trešajam „Grand Slam” turnīram – Vimbldonai – atlicis nedaudz mazāk par nedēļu, bet Latvijas vadošā tenisista Ernesta Gulbja dalība tajā ir neskaidra. Šobrīd Ernests ir devies uz Lielbritāniju, taču par spēlēšanu vai nespēlēšanu Vimbldonā tiks lemts tikai pirms paša turnīra.

Atgādinām, ka „French Open” pirmās kārtas mačā pret francūzi Žuljenu Beneto 21 gadu vecais Gulbis guva savainojumu, kas pēc pārbaudēm izrādījās gana nopietns – labās kājas augšstilba aizmugurējā muskuļa plīsums. Jau Parīzē Ernests atzina, ka nav drošs par savu spēlēšanu Vimbldonā un 100% pārliecības nav arī šobrīd.

Rehabilitācijas process pēc šādu savainojumu gūšanas parasti ilgst 4-6 nedēļas, taču fizioterapeiti Spānijā ir paveikuši labu darbu un pēc trijām nedēļām devuši Gulbim zaļo gaismu, lai atgrieztos kortos. Šobrīd Ernests jau ieradies Londonā un uzsāks pirmos treniņus, kuri gan netiks aizvadīti ar pilnu spēku. Par to, vai Latvijai būs pārstāvis Vimbldonas vīriešu vienspēļu turnīrā, tiks lemts tikai īsi pirms turnīra.

Tāpat ir pilnīgi skaidrs, ka Ernestu neredzēsim spēlējam paraugturnīrā „The Boodles Challenge”, lai gan viņa vārds joprojām atrodams turnīra interneta mājaslapā dalībnieku sarakstā. Gulbja aģentam bija izdevies sarunāt iespējamu spēļu praksi, taču mačiem šobrīd Ernests vēl nav gatavs. Rīt Vimbldonas turnīrā notiks izsēto spēlētāju nosaukšanu un šajā sarakstā būs arī Gulbis (ATP 29.), bet pamatsacensību izloze plānota piektdien, 18. jūnijā.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais