Bagatskis dos padomus junioru izlasei

© f64

Pēc divām dienām Latvijā sāksies Eiropas U18 čempionāts basketbolā, un laukuma saimnieces Latvijas izlases galvenajam trenerim Artūram Visockim-Rubenim pie komandas stūres palīdzēs Ainars Bagatskis.

"Tā tiešām ir komanda aiz komandas, lai gan visi esam viena liela Komanda. Iespējams, pārāk bieži lietots teiciens, taču esam kā viena ģimene. Treniņnometnes laikā pavadām kopā daudz vairāk laika nekā ar savām ģimenēm," par ap valstsvienību izveidoto personālu intervijā portālam Sportacentrs.com sacīja Artūrs Visockis-Rubenis.

Viņam Latvijas U18 izlasē palīdz fizioterapeite Kristīne Plūme un fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis. "Mani tiešie palīgi ir Gatis Melderis, Gunārs Gailītis un Roberts Zeile. Nesen mums pievienojās arī Ainars Bagatskis - treneris ar savu viedokli un redzējumu," atklāja valstsvienības vadītājs. Kad Bagatskis vadīja Latvijas izlasi 2017. gada Eiropas čempionātā, Visockis-Rubenis bija viens no viņa palīgiem, bet tagad speciālisti mainījušies vietām.

"Trenera Bagatska kalendārs neļāva viņam pievienoties tik ātri, kā gribējām. Tas radīja nelielu iekšēju stresu, taču laikā kopš viņa pievienošanās turpinām augt kā komanda. Arī treneris iejutās palīga-konsultanta lomā - tagad pieraduši visi. Roberts Zeile spēlētājus pazīst vislabāk - viņš spēlēs atbild par maiņām. Jaunatnes līgā audzinājis puišus no mazām dienām, pret viņiem spēlējis. Gunārs Gailītis analizē aizsardzību. Gatis Melderis un Ainars Bagatskis nāk ar vispārējiem padomiem, idejām."

Bagatskis nākamajā sezonā būs Vācijas kluba Bambergas "Brose" galvenais treneris, bet Visockis-Rubenis ir Latvijas Basketbola līgas kluba "Ogre" galvenais treneris un Latvijas valstsvienības galvenā trenera Arņa Vecvagara palīgs.

Svarīgākais