Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Porziņģis: Pēc jogas nodarbībām jūtu svaigumu

© scanpix

''Esmu cīnītājs. Turpinu darīt savu darbu. Kādā brīdī jūti, ka vairs nav enerģijas, mentāli esi tukšs. Pievērsos jogai. Gribēju atslēgties no apkārtējās pasaules un koncentrēties tikai uz to, kas man ir jādara. Pēc katras jogas nodarbības jūtu svaigumu, sajūtas ir kā jaunā sākumā,'' intervijā ''The Players' Tribune'' stāsta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas ''Knicks'' spēlētājs Kristaps Porziņģis.

''Vienmēr kā joku saku, ka gan man, gan čempioniem ir īsa atmiņa. Nemēdzu ilgi pārdzīvot par lietām, kuras ir notikušas. Cenšos vienkārši virzīties uz priekšu, un tā tas bija arī ar savainojumu. Esmu to video redzējis tūkstošiem reižu, zinu, kā tas notika, nekautrējos no tā. Tas vienkārši notika, es nevarēju no tā izvairīties. Rētas būs, bet galvenais, lai psiholoģiski nepaliek nekādas rētas, kad atgriezīšos laukumā un vispār nedomātu par ceļgalu,'' intervijā stāsta Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis.

''Domāju, ka galvenā šī savainojuma sastāvdaļa ir psiholoģija - ir jāspēj atkal atbrīvoties un saglabāt koncentrēšanos. Kad spēlē basketbolu, daudz jāveic individuālo darbu, bet pēc tam jādodas laukumā un jāspēlē pieci pret pieci. To basketbolisti izbauda visvairāk, bet šajā situācijā, kad ārstēju savainojumu, esmu viens un strādāju pats ar sevi,'' turpina Porziņģis.

Latvietis stāsta arī par to, kāpēc lielu daļu ārstēšanās laiku pavadījis Madridē: "Galvenais iemesls bija iespēja izmantot ''Real Madrid'' piedāvātos apstākļus, kas ir vieni no labākajiem pasaulē, ja ne paši labākie. Šeit ir viss, kas man ir nepieciešams. Ģimene par mani rūpējas. Man apkārt ir lieliska komanda un man nav par ko sūdzēties, atrodoties Madridē.''

Runājot pavisam godīgi, man nav nekādu baiļu par savainojumu. Kādu dienu vēlos būt NBA sezonas MVP. Gribu būt sezonas labākais aizsardzības spēlētājs. Tas viss paliek manā mērķu sarakstā.

''Esmu cīnītājs. Turpinu darīt savu darbu. Kādā brīdī jūti, ka vairs nav enerģijas, mentāli esi tukšs. Pievērsos jogai. Gribēju atslēgties no apkārtējās pasaules un koncentrēties tikai uz to, kas man ir jādara. Pēc katras jogas nodarbības jūtu svaigumu, sajūtas ir kā jaunā sākumā. Nav telefona, nedomāju par basketbolu, nedomāju par savainojumu. Šajos brīžos ir tikai joga. Visam ir jābūt balansā, tikai tā ir iespējams lielākais progress,'' atklāj Porziņģis.

''Runājot pavisam godīgi, man nav nekādu baiļu par savainojumu. Kādu dienu vēlos būt NBA sezonas MVP. Gribu būt sezonas labākais aizsardzības spēlētājs. Tas viss paliek manā mērķu sarakstā,'' piebilst Porziņģis, kurš pagājušajā sezonā pārrāva krusteniskās saites, bet līdz tam 48 spēlēs ar vidēji 22,7 punktiem spēlē bija Ņujorkas ''Knicks'' rezultatīvākais spēlētājs.