Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Skujiņam 5. vieta Tour de France posmā

© scanpix.ee

Riteņbraucējs Toms Skujiņš šodien prestižā velobrauciena „Tour de France” 15. posmā izcīnīja piekto vietu, turklāt palīdzēja savas komandas līdeirm Baukem Mollemam finišēt trešajā pozīcijā.

Kopš Romāna Vainšteina 2003. gadā, kad viņš „Tour de France” velobrauciena sestajā posmā ieguva piekto vietu, neviens Latvijas riteņbraucējs tik augstas vietas pasaules slavenākajā velotūrē nebija ieņēmis. Toms Skujiņš vienreiz šovasar jau bija parūpējies par jaunas slavas nodaļas ierakstīšanu Latvijas riteņbraukšanas vēsturē, iegūstot „Tour de France” kalnu karaļa krekliņu, bet šodien parūpējās par vēl vienu, finišējot piektajā vietā tūres 15. posmā.

Skujiņa komandas biedrs Bauke Mollema tikmēr ieguva trešo vietu, un, palīdzot nostādīt savas komandas līderi pēc iespējas izdevīgākā pozīcijā, savas izredzes par pacīnīšanos par uzvaru posmā savā ziņā zaudēja Skujiņš. Dažus kilometrus pirms finiša Skujiņš un Mollema bija astoņu riteņbraucēju grupā, no kuras atrāvās Mollema, spānis Jons Izaguirre un dānis Magnuss Nīlsens, kurš finiša sprintā izrādījās visātrākais.

Skujiņš tikmēr finišēja 34 sekundes pēc Nīlsena, finišā apsteidzot trīs citus atrāviena dalībniekus. Skujiņš šajā sev ļoti veiksmīgajā posmā nopelnīja arī divus kalnu karaļa ieskaites punktus, ko viņš saņēma par trešo vietu otrajā oficiālajā kāpumā, kā arī 17 sprintera ieskaites punktu.

181 kilometru garajā posmā Skujiņš piedalījās dienas galvenajā atrāvienā, kurā bija kopā ar 28 citiem sportistiem. Skujiņš vēlāk kopā ar beļģi Gregu van Avermētu un francūzi Fabjēnu Greljē izmēģināja atrauties trijatā, kā arī pats 95. kilometrā centās aizbēgt no pārējiem, bet šie mēģinājumi tika likvidēti. Izrāviens toties izdevās polim Rafaelam Majkam, kurš labu laiciņu atradās vadībā, taču 14 kilometrus pirms beigām viņu noķēra septiņu riteņbraucēju grupiņa, kurā bija arī Skujiņš.

Skujiņa komandas biedrs Mollema līdz ar to kopvērtējumā pakāpies uz 24. vietu, līderim Džeraintam Tomasam zaudējot 25 minūtes. Pašā līderu galā šodien izmaiņas nav notikušas, un Kriss Frūms joprojām ir otrais, bet Toms Dumulēns - trešais.