Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Sevastovai otro reizi Bukarestes turnīra finālā

© scanpix.ee

Anastasijai Sevastovai (WTA 22.) Bukarestes pusfinālā bija jānospēlē tikai viens sets (6:1), lai uzvarētu Slovēnijas tenisisti Polonu Hercogu (WTA 90.).

Hercoga uz maču ieradās ar nosaitētu labo kāju un kortā izturēja tikai 32 minūtes, nespējot nospēlēt pietiekami labā līmenī, lai varētu cerēt uz pieklājīgu rezultātu, nemaz nedomājot par uzvaru.

Slovēnijas tenisiste servēja ar ļoti zemu precizitāti (39%), ļaujot Sevastovai dominēt, ko viņa pret mazkustīgu pretinieci darīja produktīvi, septiņos geimos sakrājot 13 neatvairītus sitienus. Hercoga graujošā rezultāta veidošanā nāca talkā ar 16 nepiespiestajām kļūdām.

Sevastova jau pirmajā geimā izcēlās ar breiku, kad viņai breikbumbas izspēlē izdevās precīzs apvedošais sitiens. Hercogai bija iespēja aizsniegties līdz bumbiņai, taču viņa to laida garām. Slovēnijas tenisiste vienīgo geimu mačā ieguva pie rezultāta 0:2, turklāt trešajā geimā pārdzīvotas četras breikbumbas. Sevastova pirmās divas izniekoja ar kļūdām (tīkls un auts), bet pārējās divas Hercoga atspēlēja ar "forehand" uzbrukumiem.

Sevastova otrajā mačā pēc kārtas pieveica pretinieci, kurai bija problēma ar kāju. Vakar ceturtdaļfinālā ar 3:6, 6:3, 6:2 pieveikta mājiniece Sorana Kirsteja, kura izturēja divus setus, bet trešajā nebija konkurētspējīga. Savukārt Hercoga padevās, nenospēlējot pilnu maču, un uzreiz pēc pirmā seta paziņoja par izstāšanos, nelūdzot ārstu palīdzību. Zīmīgi, ka gan Kirsteja, gan Hercoga savu iepriekšējo maču pirms cīņas ar Sevastovu pabeidza pēc pusnakts.

Statistika

Kategorija Sevastova Hercoga
Eisi 1 0
Dubultkļūdas 1 2
1. serves precizitāte 68% 39%
Iegūtie punkti ar 1. servi 10/13 4/12
Iegūtie punkti ar 2. servi 3/6 9/19
Tīri uzvarētās izspēles 13 5
Nepiespiestās kļūdas 9 16
Breikpunktu realizācija 3/7 -
Visi iegūtie punkti 31 19

Sevastova otro reizi sasniedza Bukarestes finālu, kur viņa pirmoreiz titula mača spēlēja 2016. gadā, toreiz bez iebildumiem ar 0:6, 0:6 zaudējot Rumānijas tenisa līderei Simonai Halepai.

Šoreiz Sevastovai, kura Bukarestē izsēta ar pirmo numuru, pret Rumānijas tenisisti finālā nebūs jāspēlē, jo ar otro numuru izliktā Mihaela Buzarnesku pusfinālā zaudēja Petrai Martičai - 4:6, 4:6.

Ranga 60. vietā esošā Horvātijas tenisiste Sevastovai sagādājusi vienu no karjeras lielākajām sagrāvēm, kad Anastasija Martičai 2017. gadā "French Open" zaudēja ar 1:6, 1:6.

Sevastovai svētdien plkst. 17:00 būs sezonas otrais fināls, ar to nopelnot 180 reitinga punktus. Gada pirmais fināls viņai bija jūnijā Maljorkā, kur Anastasija zaudēja Vācijas tenisistei Tatjanai Marijai.

Sevastovai rīt būs karjeras sestais fināls (2-3), visus sasniedzot WTA zemākās kategorijas jeb "International" turnīros. Tikmēr viņas pretiniecei Martičai tikai otrais titula mačs. Pirmo viņa spēlēja un zaudēja 2012. gadā "International" turnīrā Kualalumpurā.