Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Riga FC gaitas Eiropas līgā beigušās

© riga fc

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē "Riga" FC komanda "Skonto" stadionā pamatlaikā ar 1:0 uzvarēja Sofijas CSKA, bet pēcspēles sitienos ar 5:3 pārāks tomēr bija Bulgārijas klubs.

Jau no pirmajām minūtēm bumbu vairāk kontrolēja CSKA futbolisti, bet rīdzinieki centās atrast iespējas pretuzbrukumiem. Tomēr ne viesiem, ne mājiniekiem vārtu gūšanas momentus radīt neizdevās, turklāt pat līdz sitieniem pa vārtiem puslaika pirmajā daļā abas komandas bija tikušas tikai pa reizei.

31. minūtē labs tālsitiens padevās Sofijas kluba aizsargam Valentīnam Antovam, bet Roberts Ozols kontrolēja bumbas lidojuma virzienu, pavadot to pāri vārtu pārliktnim. Puslaika beigās labā sitiena pozīcijā nonāca rīdzinieku leģionārs Džordžs Deivīss, taču viņa sitienu bloķēja pretinieku aizsargs. "Riga" futbolisti ieguva tiesības uz pirmo stūra sitienu šajā mačā, un pēc Antonija Černomordija sitiena ar galvu neveiksmīgi CSKA vārtos nospēlēja lietuvietis Vītauts Čerņausks - 1:0.

Otrais puslaiks iesākās ar saraustītu spēli, kurā CSKA nespēja iegūt bumbas kontroli, lai domātu par atspēlēšanos. 58. minūtē bumba pēc lieliska tālsitiena nonāca rīdzinieku vārtos, taču tas notika jau pēc tiesneša svilpes par pārkāpumu laukuma centrā. Pāris minūtes vēlāk CSK veica divas spēlētāju maiņas, uz ko "Riga" atbildēja ar vienu maiņu, Vladislava Gabova vietā laukumā sūtot Krišu Kārkliņu.

73. minūtē pēc piespēles soda laukumā Kirils Despodovs ar galvu sita precīzi vārtu stūrī, bet vārtsargs Roberts Ozols glāba mājiniekus no vārtu zaudējuma. Jau pēc brīža laukuma centrā pēc apturēta rīdzinieku uzbrukuma notika incidents, kurā sarkano kartīti nopelnīja Tjagu Rodrigešs, atstājot CSKA desmit vīru sastāvā. Taču 87. minūtē pēc aizsardzības nesaprašanās CSKA futbolistu savā soda laukumā nācās neatļauti kavēt Ozolam, par ko tika piešķirts 11 metru soda sitiens. Pendeli sist devās Despodovs, bet arī šajā abu futbolistu duelī uzvarēja vārtsargs, izvelkot bumbu no vārtu labā apakšējā stūra. Vēl pēc brīža bīstams tālsitiens padevās Nikolajam Bodurovam, bet šoreiz bumba lidoja garām vārtiem.

Papildlaika ievadā teicama iespēja gūt otros vārtus bija "Riga" kapteinim Vladimiram Bajenko, taču viņš lieliskā pozīcijā līdz bumbai tomēr neaizsniedzās. Turpinājumā rīdzinieki laukumā sūtīja Armandu Pētersonu, bet piespiedu maiņu nācās veikt CSKA, jo traumu guva uz maiņu laukumā nākušais brazīlietis Enrike.

Papildlaika otrā puslaika sākumā otro brīdinājumu nopelnīja "Riga" serbu leģionārs Stefans Paničs, tādējādi abas komandas maču turpināja desmit spēlētāju sastāvā. Pēc dažām minūtēm trešoreiz mačā glābt mājiniekus no vārtu zaudējuma nācās vārtsargam Ozolam, kurš šoreiz atvairīja Ganas uzbrucēja Edvina Gjasi sitienu. Atlikušajā laikā arī mājinieki izdarīja pāris labus sitienus pa CSKA vārtiem, bet Čerņausku pārspēt neizdevās.

Pēcspēles sitienu sērijā rīdziniekiem vārtus guva Primau, Kārkliņš un Bajenko, bet pāri vārtiem sita Darko Lemajičs. Tikmēr CSKA rindās precīzi bija Malinovs, Bodurovs, Žefersons, Gjasi un Despodovs. Jāpiebilst, ka pēc uzvaras vārtiem laukuma centrā izcēlās kautiņš, kas beidzās ar vairākām sarkanajām kartītēm.

Sofijas CSKA futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtās tiksies ar Austrijas līgas piekto spēcīgāko komandu Medlingas "Admira".

"Riga" FC - Sofijas CSKA 1:0 (1:0, 0:0, 3:5)
Vārti: Černomordijs 44’.
Brīdinājumi: Paničs 63’, Šaričs 67’ - Rodrigešs 27’, 74’, Despodovs 33’.
Noraidījums: Rodrigešs 74’.
Riga FC: Ozols - A. Kurakins (Primau 120’), Černomordijs, Bajenko, Gabovs - Šaričs, Paničs, Jeņins (Pētersons 100’) - Vaščuks, Lemajičs, Deivīss (Vušurovičs 80’).
CSKA: Čerņausks - Sekuličs (Pereira 91’), Horbadžijskis, Bodurovs, Žefersons - Pintu, Antovs (Enrike 60’, Bikels 105+2’), Malinovs - Despodovs, Rodrigešs, Žoržinju (Gjasi 61’).
Galvenais tiesnesis: Furkats Atažanovs (Kazahstāna).
Divu spēļu summā ar 1:1 (5:3) uzvar Sofijas CSKA.