Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

Timma par pāreju uz Olympiacos

© scanpix.ee

Latvijas basketbolists Jānis Timma dienu pēc pievienošanās Grieķijas klubam „Olympiacos” komandas mājaslapā stāsta par notikušo darījumu un Spānijas „Baskonia” atstāšanu, gaidāmo sadarbību ar galveno treneri Deividu Blatu un spēlēšanu vienā komandā ar Jāni Strēlnieku.

„Tas bija traki,” par savu pievienošanos „Olympiacos” sacīja Jānis Timma. „Šī ir iespaidīga komanda ar izcilu vēsturi. Tā ir viena no lielākajām komandām Eiropā, un man ir patiešām gods būt par tās spēlētāju. Jau šobrīd gaidu sezonas sākumu.”

Timma pēc sezonas beigām nebija iztēlojies, ka viņa dzīvē varētu būt gaidāmas tik lielas pārmaiņas, jo viņam bija vēl līgums ar „Baskonia”, līdz ar to lēmums par pāreju piederēja ne tikai viņam vienam.

„Kopumā jau tas bija „Baskonia” lēmums,” sacīja Timma. „”Olympiacos” izrādīja interesi par mani, un pēc vienošanās mans aģents nokārtoja lietas ar „Baskonia”, un viss bija paveikts. Savā ziņā bija grūti aiziet, bet no otras puses - esmu ieradies lielākā klubā ar lieliskiem līdzjutējiem, tādēļ nekādu iebildumu man nebija. Turklāt treneris Deivids Blats patiešām vēlējās mani redzēt sastāvā, kā arī man šeit jau ir ļoti labs draugs - Jānis Strēlnieks. Tā ka tas nebija grūts lēmums.”

„Neskaitot Jāni, pārējos „Olympiacos” basketbolistus es zinu tikai kā konkurentus no iepriekšējām sezonām,” turpināja Timma. „Komandā ir savākti lieliski spēlētāji, un neredzu iemeslu, kādēļ mēs varētu nesastrādāties. Savukārt ar Strēlnieku spēlējam kopā Latvijas izlasē, un labi pazīstam viens otru. Viņš bija priecīgs, kad uzzināja par jaunumiem. Viņš noteikti palīdzēs iejusties ne tikai komandā, bet arī pilsētā, un palīdzēs arī manai ģimenei iejusties šeit, kas man ir ļoti svarīgi.”

Savukārt savu sarunu ar Deividu Blatu, bijušo Klīvlendas „Cavaliers” galveno treneri, Timma raksturoja šādi: „Treneris bija ļoti priecīgs, ka pievienošos komandai, un to pašu saku arī par sevi. Viņš man teica, ka būs sarežģīta un izaicinājumiem pilna sezona. Viņš arī teica, ka saredz mani kā svarīgu komandas daļu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kā arī teica, ka zina, kā mani izmantot laukumā, un tādēļ nespēju vien sagaidīt sezonas sākumu.”

Timma atklāja, ka jau pāris stundas pirms oficiālā paziņojuma sajutis, ka patiešām pievienojas „Olympiacos”, jo viņa „Instagram” un „Twitter” profiliem „uzlidoja” kluba fani. „Es sajutu iespaidīgu atbalstu un centīšos ar to pašu atmaksāt arī laukumā. Tā ir neticama sajūta, lieliski, ka klubam ir šādi fani.”