Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Gulbim, visticamāk, arī US Open būs jāsāk ar kvalifikāciju

© scanpix.ee

Ernestam Gulbim arī sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīrā, kas no 27. augusta līdz 9. septembrim notiks Ņujorkā, visticamāk, būs jāspēlē kvalifikācijā, liecina šodien publicētais turnīra dalībnieku sastāvs.

Gulbim zemā reitinga dēļ šosezon kvalifikācijas spēlēšana bija nepieciešama arī pirmajos trīs "Grand Slam" turnīros. Uz Austrāliju Gulbis neaizlidoja, bet "French Open" un Vimbldonā viņš spēja kvalificēties.

Gulbja pēdējais "Grand Slam" turnīrs bez kvalifikācijas spēlēšanas bija pagājušā gada "US Open", kur viņš iekļuva ar t.s. aizsargāto reitingu un pārvarēja vienu kārtu, zaudējot nākamajam finālistam Kevinam Andersonam.

Šī gada turnīram Gulbis būtu kvalificējies, ja Vimbldonas astotdaļfinālā pieveiktu Kei Nišikori, bet zaudējums Japānas tenisistam atstājis Gulbi garā rindā, arvien esot ārpus Top 100.

"US Open" pamatturnīra sastāvs tika noteikts pēc 16. jūlija ranga, un kā pēdējais tajā iekļuva ranga 101. vietā esošais Austrālijas tenisists Džordans Tompsons, bet Gulbis šonedēļ atrodas 109. vietā.

Ņujorkā ar aizsargāto reitingu spēlēs trīs tenisisti - Jošihito Nišioka, Marsels-Sedriks Štēbe un Endijs Marejs, kurš šonedēļ atrodas 839. vietā.

Muguras savainojuma dēļ Ņujorkā nespēlēs Tomāšs Berdihs (#59), kuru pamatturnīrā aizvietos 102. numurs Viktors Troickis. Gulbis tādā gadījumā arvien ir astotais aiz strīpas, jo priekšā ir divi tenisisti ar 105. ranga numuru - Mihails Južnijs un Džeimss Dakvorts, kuram ir tāds aizsargātais reitings.

Līdz "US Open" sākumam ir vairāk nekā mēnesis laika, tāpēc Gulbim ir cerības izvairīties no kvalifikācijas, taču tās nav lielas.