Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Šmediņam/Samoilovam otrā spēle un otrā uzvara

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš © fivb

Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnījuši otro uzvaru Nīderlandē notiekošajā Eiropas čempionātā. Latvieši ar rezultātu 2-0 (21:16, 22:20) pārspēja kaimiņus lietuviešus, Arnu Rumševiču un Luku Kazdaili.

Pēc nervu pakutināšanas pirmajā mačā, kurā izdevās izcīnīt uzvaru trīs setu cīņā, Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien aizvadīja otro spēli, mērojoties spēkiem ar labākajiem Lietuvas pludmales volejbolistiem Arnu Rumševiču un Luku Kazdaili, kuri pirmajā spēlē ar 0-2 (11:21, 17:21) piekāpās poļiem Gržegoržam Fijalekam un Mihalam Brilam.

Spēli ar garu uzvarētu izspēli sāka lietuvieši, bet pēc tam jau iniciatīva pārgāja latviešu rokās. Labi uzservēja Samoilovs un panāca arī divu punktu pārsvaru (4:2). Kādu laiku cīņa ritēja līdzīgi, bet tad pāris blokus uzlika Šmēdiņš, palielinot pārsvaru līdz trīs punktiem (9:6). Pirms tehniskā pārtraukuma lietuvieši kļūdījās uzbrukumā, vēl vairāk uzlabojot Latvijas dueta pozīcijas (12:8).

Pēc pārtraukuma lietuviešiem izdevās divus punktus atspēlēt, bet pēc eisa arī sadeldēt deficītu līdz minimumam (13:14). Latvieši atbildi nepalika parādā, uzreiz atjaunojot trīs punktu pārsvaru, bet pēc pretinieku sitiena autā arī četru (17:13). Pēc pārtraukuma Latvijas duetam bija iespēja vēl palielināt pārsvaru, bet tā vietā tika zaudēti divi punkti pēc kārtas. Seta izskaņā nekāda intriga neradās, Samoilovam un Šmēdiņam pilnībā apliecinot savu favorītu statusu - 21:16.

Otro setu arī labāk sāka latvieši, spējot ar labām darbībām aizsardzībā iegūt divu punktu pārsvaru (3:1). Pārsvaru izdevās noturēt neilgu laiku, jo lietuvieši atspēlēja Samoilova māņu sitienu aizsardzībā, panākot 5:5. Latviešiem uzreiz izdevās atjaunot divu punktu pārsvaru, bet Rumševiča eiss lietuviešiem atkal ļāva atspēlēties (7:7). Lietuvas pludmales volejbolisti turpināja nestabili spēlēt uzbrukumā, pārāk daudz cenšoties sasniegt ar spēcīgiem uzbrukuma sitieniem, kas noveda pie kļūdām. Pirms tehniskā pārtraukuma latvieši nespēja izmantot iespēju panākt trīs punktu pārsvaru, paliekot pie rezultāta 11:10.

Pēc pārtraukuma to ko neizdevās paņemt pašiem, to iedeva lietuvieši ar savām kļūdām uzbrukumā. Samoilovs pārliecinoši turpināja darboties pie tīkla, kas ļāva iegūt izšķirošo pārsvaru (16:12). Brīdi vēlāk Kazdailim izdevās noķert viņu blokā, bet pēc tam to paveica arī Rumševičs. Lietuvieši sajuta, ka vēl var aizķerties šajā mačā, un panāca neizšķirtu (18:18). Pēc Kazdaiļa serves pārejošo bumbu realizēja Rumševičs, dodot Lietuvas duetam arī pirmo setbumbu. Nākamajās trīs izspēlēs lietuvieši divreiz kļūdījās uzbrukumos, kas Samoilovam un Šmēdiņam ļāva izcīnīt uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:16, 22:20). Līdz ar to Latvijas duetam ceturtdien pēcpusdienā būs priekšā cīņa par uzvaru grupā.

Latvijas komandu spēļu kalendārs

Komanda Pretinieks Laiks/Rezultāts
Šmēdiņš/Samoilovs Harmss/Bergmans 2-1 (21:13; 11:21; 15:12)
Pļaviņš/Točs Berntsens/Mols 2-0 (21:13; 21:18)
Graudiņa/Kravčenoka Lahti/Parkinena 0-2 (18:21; 11:21)
Šmēdiņš/Samoilovs Rumševičs/Kazdailis 2-0 (21:16; 22:20)
Graudiņa/Kravčenoka Bīneka/Šnaidere Trešdien 14:00
Graudiņa/Kravčenoka van Gestela/Veselinka Trešdien 18:30
Pļaviņš/Točs Dumeks/Berciks Trešdien 21:30
Šmēdiņš/Samoilovs Fijaleks/Brils Ceturtdien 14:00
Pļaviņš/Točs Stojanovskis/Veličko Ceturtdien 19:30