Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Kulda pārceļas uz Čehiju

© scanpix.ee

Čehijas hokeja klubs Zlīnas "Aukro Berani" savā mājaslapā pavēstījis par nepilnus 24 gadus vecā latviešu uzbrucēja Edgara Kuldas pievienošanos komandai. Sadarbības ilgums netiek minēts.

"Leons Draizaitls, Aleksandrs Radulovs un Edgars Kulda. Kas šiem trim spēlētājiem ir kopīgs? Viņi ir vienīgie eiropieši, kuri spējuši iegūt prestižo Steforda Smaita balvu, kuru pasniedz Kanādas Junioru hokeja līgas Memoriālā kausa vērtīgākajam spēlētājam. Tagad kreisās malas uzbrucējs pēc brāļiem Bukartiem un Ralfa Freiberga kļūst par ceturto latviešu spēlētāju mūsu komandā," šādi Kulda tiek pieteikts kluba mājaslapā.

No minētajiem latviešu hokejistiem nākamajā sezonā Zlīnas krāsas bez Kuldas gan aizstāvēs vienīgi aizsargs Freibergs, kurš janvārī līgumu pagarināja līdz 2020. gadam. Rihards Bukarts jau iepriekš bija pametis Zlīnu un tagad spēlēs Vācijas komandā Švenningeres "Wild Wings", bet Roberts Bukarts pēc trim rezultatīvām sezonām Zlīnā (regulārajā sezonā 136 spēles un 117 (59+58) punkti) ir devies uz citu Čehijas vienību Tršinecas "Ocelari". "Zlin" Ekstralīgā ar 74 punktiem 52 spēlēs ieņēma devīto vietu 14 komandu konkurencē un pārspēlēs par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 1-3 piekāpās "Olomouc".

Edgars Kulda karjeru sāka Krievijas Jaunatnes līgā ("Rīga") un Latvijas čempionātā ("Juniors"), bet no 2012. līdz 2015. gadam spēlēja Rietumu hokeja līgā, kopā ar Edmontonas "Oil Kings" 2014. gadā iegūstot Memoriālo kausu. No 2015. līdz 2018. gadam Kulda pārstāvēja Rīgas "Dinamo", 109 spēlēs sakrājot 17 (8+9) punktus. Iepriekšējā sezonā Kuldam Kontinentālajā hokeja līgā 31 spēlē tikai viens (1+0) punkts, 33 soda minūtes un negatīva lietderība -3, bet sezonu viņš pabeidza fārmklubā Liepājā. Kulda arī piedalījies 2016. gada pasaules čempionātā, septiņās spēlēs paliekot bez punktiem. Arī Kuldas brālis Artūrs Kulda ir spēlējis Čehijā, iepriekšējo sezonu pabeidzot Prāgas "Sparta" rindās.