Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš/Točs Eiropas čempionātu sāk ar uzvaru divos setos

© fivb

Nīderlandē sācies Eiropas čempionāts pludmales volejbolā. To ar uzvaru izdevies sākt Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam, kuri ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:15) pārspēja Matiasu Berntsenu un Hendriku Molu no Norvēģijas.

Pēc diviem sekmīgiem turnīriem Pasaules kausa tūrē Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs kāroja ko augstu sasniegt arī Eiropas čempionātā. Tajā izspēlēs sistēma bija vecā, kad grupā katra komanda spēlē ar katru. Lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, vajadzētu iekļūt labāko trijniekā savā grupā. Pirmajā spēlē latviešu pretinieki bija Matiass Berntsens un Hendriks Mols no Norvēģijas, kuri šosezon jau reiz pieveikti Kišas salā ar 2-0 (21:18, 21:13).

Šo spēli dueti sāka līdzīgi, te vienam, te otram pārim esot minimālā vadībā. Pirmie pie divu punktu pārsvara tika Latvijas pludmales volejbolisti, kad Mols izsita bumbu autā. Nākamajā izspēlē Točs bloķēja Mola sitienu, latviešiem izvirzoties vadībā ar 9:6. Augumā mazākais Berntsens aizgāja spēlēt blokā un izglāba norvēģus no vēl viena punkta zaudējuma. Mols gan turpināja pieļaut kļūdas, rezultāta starpībai pieaugot līdz pieciem punktiem (12:7).

Pēc tehniskā pārtraukuma Molam turpinājās problēmas uzbrukumā, kas ļāva palielināt pārsvaru līdz septiņiem punktiem (16:9). Norvēģijas duets uz brīdi sadeldēja deficītu pēc Toča kļūdas uzbrukumā, bet klāt jau bija seta izskaņa, kurā iztika bez pārsteigumiem. Pļaviņš atjaunoja septiņu punktu pārsvaru, bet Točs asprātīgi raidīja bumbu otrā laukuma pusē, panākot arī astoņu punktu pārsvaru. Pirmais sets noslēdzās ar rezultātu 21:13.

Otro setu ar bloķētu uzbrukumu sāka Mols, bet pēc latviešu kļūdas saspēlē rezultāts kļuva 3:1. Pēc Mola kļūdas uzbrukumā pa līniju rezultāts kļuva neizšķirts, bet tam sekoja jauns norvēģu izrāviens. Mols reabilitējās pie tīkla par iepriekšējām neveiksmēm, ļaujot Norvēģijas duetam atrasties vadībā ar 7:3. Turpinājumā latviešiem izdevās mainīt cīņas gaitu un sadeldēt deficītu līdz minimumam (7:8). Brīdi vēlāk Točs iesita bumbu Mola blokā, bet pirms tehniskā pārtraukuma Pļaviņš izmantoja pretinieku doto iespēju (10:11).

Pēc pārtraukuma bija jāpaiet nelielam laikam, lai Latvijas duets atjaunotu līdzsvaru uz tablo. Pļaviņam izdevās atspēlēt bumbu aizsardzībā, bet pēc tam Točs ar bloku jau izvirzīja Latvijas duetu vadībā (15:14). Norvēģi paņēma pārtraukumu, bet pēc tā Mols turpināja mocīties uzbrukumos un neslēpa savas dusmas, šķiet, aizmetot sadauzot brilles pret reklāmas stendu. Kļūda pēc kļūdas veda Latvijas duetu pretī pirmajai uzvarai, kas nekur neizpalika - 2-0 (21:13, 21:15).