Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

U20 izlasei vēl viena uzvara

Kristers Zoriks © fiba

Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā šovakar otro uzvaru divās spēlēs Eiropas U20 čempionātā B divīzijā izcīnīja Latvijas komanda, kas līdzīgā spēlē ar 63:60 pieveica Beļģijas vienaudžus. Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 16 punktiem bija Artūrs Strautiņš.

Agra Galvanovska vadītā Latvijas U20 izlase čempionāta pirmajā spēlē bez problēmām ar rezultātu 79:39 apspēlēja Maķedonijas izlasi, kamēr Beļģija čempionāta ievadā tikās ar Baltkrieviju un arī spēja izcīnīt panākumu, tiesa, līdzīgākā spēlē - 60:51.

Vakar pret Maķedonija Latvija jau spēles pirmajā ceturtdaļā ieguva 15 punktu pārsvaru, bet pret Beļģiju uzreiz pretī bija cita līmeņa basketbols, kas rādīja problēmas abos laukuma galos, un Latvija nonāca iedzinējos ar deviņiem punktiem - 15:24. Otrajā ceturtdaļā no mūsu komandas bija nedaudz labāka aizsardzība, bet joprojām nebija tā labākā metienu precizitāte, atkal desmit minūtēs gūti tikai 15 punkti, kā rezultātā pēc 20 minūtēm uz tablo nepatīkams 30:41.

Puslaika pārtraukumā Galvanovskis bija spējis atrast īstos motivējošos vārdus. Komanda saprata, ka šajā spēlē uzvarai būs nepieciešama lieliska aizsardzība, kas arī tika demonstrēta trešajā ceturtdaļā. Latvieši atkal guva 15 punktus, kamēr pretiniekus izdevas noturēt pat zem desmit un pietuvoties līdz 45:49. Soli pa solim Latvija lauza spēli arī izšķirošajā ceturksnī un sarežģītā izskaņā uzvarēja ar 63:60.

Otro spēli pēc kārtas rezultatīvākais mūsu komandā bija Artūrs Strautiņš, kurš izcēlās ar 16 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un diviem bloķētiem metieniem. Kristeram Zorikam 12 punkti, četras atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, bet Dāvids Atelbauers spēli noslēdza ar 11 punktiem.

Rīt Latvijas grupu turnīrā aizvadīs jau trešo spēli, kad pulksten 18:15 uzsāks cīņu pret Azerbaidžānas basketbolistiem, kuriem šodien graujošs zaudējums (62:89) pret Baltkrieviju. Eiropas čempionāta A divīzijā iekļūs trīs stiprākās turnīra komandas.