Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ostapenko pāridarītāja Kerbere izcīna pirmo Vimbldonas titulu

© scanpix.ee

Pirmo Vimbldonas titulu un trešo trofeju "Grand Slam" līmenī sestdien, 14. jūlijā, ieguva Vācijas tenisiste Andželika Kerbere, kura divu bijušo ranga līderu cīņā ar 6:3, 6:3 apspēlēja septiņkārtējo Vimbldonas čempioni Serēnu Viljamsu.

Fināls sākās plkst. 16:16 jeb vairāk nekā divas stundas vēlāk par tradicionālo laiku, jo pamatīgi iekavējās vīriešu turnīra pusfināli, kuru izspēlēšanai bija nepieciešamas gandrīz 12 stundas. Dāmu turnīra fināls ilga tikai 65 minūtes.

Viljamsa mača pirmajā geimā no 30:0 pieļāva četras kļūdas pēc kārtas - sitiens autā un pēc tam trīs trāpījumi tīklā. Kerbere dāvanā saņemto breiku nostiprināja. Viljamsa drīz uz neilgu brīdi sakārtoja spēli un no 0:2 uzvarēja trīs geimos pēc kārtas, bet seta turpinājumā amerikānietei četru zaudētu geimu sērija.

Viljamsa arī septītajā geimā servi nenosargāja četru kļūdu dēļ. Serēnai pēc sitiena tīklā un divām dubultkļūdām 0:40 problēma. Viņa atspēlēja tikai pirmās divas breikbumbas, bet ar trešo galā netika, bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Kerberei nebija jāuztraucas par seta izservēšanu, jo pēdējais geims notika tad, kad servēja Viljamsa.

Kerberes aizsardzība palika nemainīgi augstā līmenī (viņa turpināja atsist bumbiņas), bet Viljamsa nespēja atrisināt problēmu. 2. setā pirmais un arī vienīgais breiks notika sestajā geimā, kad Viljamsai pie 15:30 gadījās liela neveiksme. Viņa pārāk vāji uzsita ar diagonālo "forehand", un Kerbere paspēja aizsteigt līdz bumbiņai, to pretiniecei raidot garām ar apvedošo sitienu. Viljamsa ar serves un "backhand" kombināciju atspēlēja pirmo breikbumbu, bet pēc tam nespēja aizsniegties līdz Kerberes pretuzbrukumā stūrī sistajai bumbiņai.

Viljamsas ļoti neveiksmīgo uzstāšanos vislabāk raksturoja otrā izspēle mača pēdējā geimā. Viņa izkombinēja līdz ideālam uzbrukuma noslēgumam - atlika tikai trāpīt laukuma vidū (pat nebija jāsit stūrī), kad Kerbere bija "izstumta" no laukuma, taču Serēna pārsita pāri gala līnijai. Viņa no 0:30 uzvarēja nākamajās divās izspēlēs, bet Kerbere pēc tam veiksmīgi trāpīja uz gala līnijas, iegūstot mačbumbu un punktu pielika ar pirmo mēģinājumu.