Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Džokovičs atkal spēlēs Vimbldonas finālā

© scanpix.ee

Par Vimbldonas otro pusfinālistu kļuva trīskārtējais čempions Novaks Džokovičs, kurš divas dienas spēlētā un 5:15 stundas ilgā cīņā ar 6:4, 3:6, 7:6(9), 3:6, 10:8 pieveica divkārtējo čempionu Rafaelu Nadalu.

Abu grandu duelis sākās vakar, kad līdz Vimbldonā atļautajam spēlēšanas laikam (plkst. 23:00) paspēja izspēlēt trīs setus, pēc kuriem Džokovičs bija vadībā ar 2-1. Tā kā vakar mačs sākās vēlu (plkst. 20:00), abi tenisisti jau no cīņas sākuma spēlēja zem jumta, lai vēlāk nebūtu jātērē laiks jumta aizvēršanai. Vimbldonā zem jumta spēlē divos gadījumos - kad ir lietus vai nepieciešams mākslīgais apgaismojums. Vakardienas mača daļas aizvadīšana zem jumta nozīmēja to, ka arī šodien abi sacentās tādos apstākļos, kas ērtāki ir Serbijas tenisistam.

Mačs pēc 14 stundu pauzes atsākās ar 16 minūšu ilgu geimu, kurā servēja Nadals. Viņš atspēlēja divas breikbumbas (pirmo ar servi un otro izgājienā pie tīkla), bet nākamajā geimā nobreikoja Džokoviču, kuram lielas problēmas bez pirmās serves. Rafa tūlīt bija vadībā ar 3:0. Džokovičs atbildēja ar savu 3-0 izrāvienu, kura laikā dominēja ar 12-2 pārsvaru punktos. Nadals breiku piektajā geimā zaudēja pēc tam, kad trīs reizes kļūdījās, sitot autā, un vienreiz tika pārspēts pretuzbrukumā.

Džokovičam otro reizi setā problēmas spēlē bez pirmās serves bija astotajā geimā, kad viņš vēlreiz nespēja atvairīt Nadala uzbrukumus. Spānis izvirzījās vadībā ar 5:3 un nākamajā geimā setu izservēja no 0:40 deficīta. Nadals ar "smešu" un "forehand" sitienu gar sānu līniju atspēlēja pirmās divas breikbumbas, bet trešajā izspēlē Džokovičam bija iespēja, taču viņš iesita tīklā no neērtās puses. Nadals drīz cīņu ieveda izšķirošajā setā.

Servētājiem problēmas sākās rasties pēc septītā geima. Nadals astotajā geimā ar pirmo servi atspēlēja 5. seta pirmo breikbumbu. Džokovičs turpinājumā divos serves geimos uzvarēja no 15:40, atspēlējot kopumā piecas breikbumbas. Džokovičs pie rezultāta 8:7 uzņemšanā ieguva pirmo mačbumbu. Nadals nospēlēja precīzi ar "dropšotu", bumbiņai trāpot uz sānu līnijas.

Spānis šajā geimā spēja izglābties, bet aiznākamajā nebija lemts. Viņš 18. geimu sāka ar sitienu autā, pēc tam tika apspēlēts ar apvedošo sitienu, bet trešā punkta izspēlē paslīdēja, un Džokovičs izmantoja situāciju, uzsitot pa diagonāli. Nole tā ieguva vēl trīs mačbumbas un izmantoja jau pirmo, ar diagonālo sitienu palīdzot Nadalam izsist autā.